5 Modalități prin care copiii pot folosi rețelele de socializare în scopuri bune

5 Modalități în Care Copiii Pot Folosi Social Media în Mod Benefic

Sănătatea mintală a copiilor

Există multe aspecte negative ale rețelelor sociale, precum cyberbullying. Însă, nu totul este negativ despre rețelele sociale. Mulți adolescenți consideră că rețelele sociale sunt pozitive, indiferent de defectele lor. Au fost multe proteste împotriva cyberbullying, grație rețelelor sociale. Totul se datorează utilizării iscusite a rețelelor sociale. De asemenea, este benefic când copiii se conectează și învață online. Există efecte adverse dacă copiii folosesc pe scară largă instrumentele rețelelor sociale .

Similar, există efecte pozitive dacă copiii folosesc aceleași instrumente cu seriozitate. Acest lucru le va conferi și un simț al responsabilității de a transmite lucruri lumii cu câteva atingeri. Deci, iată cinci moduri în care copiii pot folosi rețelele sociale în bine.

5 moduri în care copiii pot folosi rețelele sociale în bine

Dacă au un scop

Când copiii se înscriu pe platforme de social media precum Twitter, Facebook și Instagram, nu numai că sunt expuși la alte materiale distractive, dar vor afla și despre problemele critice din lume. Acest lucru se poate întâmpla numai dacă se concentrează asupra acestor lucruri în loc de alte lucruri pe social media.

Copiii pot realiza că acum au un glas care nu era acolo înainte de social media. Ei pot face diverse lucruri pozitive, de la finanțarea colectivă a proiectelor la tweet-uri pozitive, sau pur și simplu ridicarea vocii împotriva unui lucru greșit.

Pentru întărirea legăturilor

Nu numai că studiile sugerează, dar știm cu toții că rețelele de socializare ajută la întărirea legăturilor și chiar ne permit să reconectăm cu prietenii noștri de mult pierduți. Prin urmare, dacă copiii folosesc rețelele de socializare într-un mod ideal, aceștia pot conecta cu oameni, pot forma legături și le pot întări. De asemenea, ar trebui să își amintească să nu dea detalii personale unor persoane necunoscute pe care le găsesc pe rețelele de socializare. Prin urmare, ar trebui să fii precaut și să nu ajungi să te apropii prea mult de persoanele necunoscute online.

Dacă se exprimă

Autoexprimarea este extrem de importantă și fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a se exprima. Mai mult, lucrurile devin și mai bune dacă avem o platformă pentru asta. Majoritatea oamenilor își exprimă ceea ce simt în media. Producătorii, interpreții o folosesc pentru a-și exprima ceea ce simt. În mod similar, tehnologia digitală le permite copiilor să își împărtășească munca sau gândurile pe o platformă globală.

Cu ajutorul acestuia, ei pot chiar colabora cu alte persoane și pot evolua în viața lor. Dacă copiii sunt serioși în legătură cu asta, rețelele de socializare le pot oferi feedback crucial pentru a-și ascuți abilitățile.

Ei pot conduce prin exemplu .

Rețelele de socializare nu numai că ne permit să ajutăm alte persoane, dar ne putem ajuta și pe noi înșine cu acestea. Copiii pot face asta prin crearea unei prezențe online pozitive. Se răsplătește într-un mod enorm când trebuie să aplici pentru locuri de muncă sau burse. Ca părinte, trebuie să le învățați pe copiii dvs. să pună ce e mai bun înainte ori de câte ori sunt online. Nu numai că se vor ajuta pe ei înșiși, dar vor servi și ca un excelent exemplu pentru colegii lor.

Pentru a ajuta pe cineva

Mulți copii apelează la rețelele de socializare și împărtășesc informații extrem de personale despre ei înșiși. Există avantaje și dezavantaje pentru asta. De cele mai multe ori, aceste postări sunt despre adolescenți care cer ajutor pentru că cred că nimeni nu îi ascultă.

Ca părinte, puteți ghida copiii dvs. să își ajute colegii. Dacă este cineva care are nevoie de ajutor, copilul dvs. poate să îi ofere un sfat și să îl bucure. Rețelele de socializare sunt de mare folos când vine vorba de ajutarea oamenilor. De multe ori au fost atât de multe incidente când o persoană avea nevoie de ajutor. Atunci când oamenii văd postarea, o distribuie până când ajunge la o persoană care poate ajuta. Și în cele din urmă, problema este rezolvată, iar persoana primește ajutor.

Cum sunt rețelele de socializare benefice pentru copii?

Rețelele de socializare dau un sentiment de apartenență .

Utilizarea excesivă a rețelelor de socializare poate izola copiii, dar potrivit unui studiu, adolescenții americani de astăzi au mai puțini prieteni decât generația lor precedentă atunci când erau adolescenți. Dar, ei sunt mai puțin singuratici decât generația lor precedentă. Ei nu se simt izolați sau singuratici din cauza prezenței rețelelor de socializare în viețile lor. Ei au devenit, de asemenea, mai sociali datorită utilizării acestora.

Rețelele de socializare oferă suport .

Există o mare acceptare a rețelelor de socializare . Dacă copilul tău este interesat de un subiect care nu este predat în școală, există întotdeauna Internetul. Mai mult, chiar și adolescenții suicidari primesc acces imediat la sprijin pe rețelele de socializare.

Au avut loc multe astfel de incidente când o comunitate online a convins un adolescent să renunțe la a-și lua viața. Un astfel de incident a avut loc atunci când o comunitate online pe Reddit a convins un adolescent să renunțe la suicid folosind software de conferințe vocale. Dacă vrei să ții evidența activităților online ale copiilor tăi, trebuie să iei în considerare utilizarea Avosmart.

Ce este Avosmart?

Avosmart este un software de control parental de top. Puteți face multe lucruri cu Avosmart, cum ar fi verificarea locației membrilor familiei pentru a stabili limite de timp pe aplicații. Următoarele sunt funcțiile Avosmart:

  1. Puteți filtra site-urile web care au conținut sexual, violent sau similar pentru adulți
  2. Vă permite să stabiliți limite de timp pe aplicații, jocuri , și browsere
  3. Poți administra de la distanță ajustând setările
  4. Trimite rapoarte
  5. Puteți verifica locația actuală a copilului dvs. sau chiar locația anterioară
  6. Are un mod de căutare sigur pentru Google și YouTube
  7. Puteți verifica ce vede copilul dvs. pe YouTube
  8. Dacă descoperiți că ceva este inadecvat în istoricul YouTube, puteți bloca canalul