Cel mai bun software de control parental

Aplicație de control parental

“Fii atentă, Linda. Ai putea cădea de acolo.”

“Ai grija la mașini când treci strada, Bobby.”

“Nu ar trebui să te joci cu asta, Brian. Te-ar putea răni.”

Ca părinte, este posibil să afirmi aceste lucruri des. Copiii sunt tineri și lipsiți de experiență în tainele vieții, nu văd răul în unele lucruri, lucruri care ar putea să-i rănească potențial. Ei se bazează pe părinți pentru a-i ține în siguranță până când cresc și învață cum să gestioneze lucrurile pe cont propriu. Ca un părinte care iubește copilul, vrei să faci tot ce poți să-l protejezi de toate prejudiciile fizice. Dar ce zici de prejudiciile psihologice? Mintea umană este la fel de importantă ca trupul uman, și mult mai susceptibilă la daune care ar putea avea efecte mortale în viitorul copilului. Adulții sunt adesea conștienți de multe dintre lucrurile teribile care se pot întâmpla în lumea aceasta și nu vor ca copiii lor să fie expuși acestora înainte de a putea să le facă față. Ce dacă copilul tău poate vedea imagini din zone de război? De oameni care fac supradoză cu droguri dure sau alcool? De conținut pentru adulți care nu este destinat ochilor tineri? Ce dacă copilul tău ar putea fi contactat de un prădător potențial, care ar dori să-l exploateze? În zilele de internet și rețele sociale , toate aceste scenarii sunt, din păcate, posibile. De multe ori, părinții își pot lăsa copiii pe internet, crezând că sunt în siguranță pe anumite site-uri sau jocuri. Dar nu sunt. Conținutul nesănătos sau pentru adulți devine din ce în ce mai accesibil și mai ușor de găsit, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane îl pot vedea, inclusiv copiii. Din cauza acestei posibilități, părinții au nevoie să fie mai conștienți de internet.

Dacă intenționați să vă lăsați copilul să navigheze pe internet, cel mai bun scenariu ar fi să îi supravegheați și să cunoașteți acțiunile lor, știind unde sunt și când sunt. Pentru mulți părinți, această opțiune s-ar putea să nu fie aproape de a fi posibilă. Între orele de serviciu, funcțiile școlare și adesea mai mult de un copil, programele strânse ale părinților s-ar putea să îi împiedice să poată supraveghea întotdeauna personal. Din fericire, nu numai părinții au luat la cunoștință de potențialul pericol și au luat măsuri pentru a ajuta pe cei care nu pot fi întotdeauna acolo. Acum, multe telefoane, tablete, computere și consolele de jocuri au fost echipate cu controale parentale pentru a proteja copiii de conținut periculos. Pentru utilizatorii de Android, iPhone și tabletă, dispozitivele lor primesc aplicații, iar computerele și consolele de jocuri primesc software pentru ca părinții să le poată configura. Aceste controale parentale sunt acolo pentru a ajuta la păstrarea siguranței copiilor online, atunci când părinții nu pot supraveghea personal. Acestea permit părinților să blocheze site-urile web dăunătoare și alte conținuturi dăunătoare ori de câte ori sunt detectate, inclusiv chat-uri online și pop-up-uri. Site-urile web în sine au câștigat, de asemenea, caracteristici de acest gen, cum ar fi YouTube. Configurarea și controalele tuturor acestor controale parentale sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat, înțeles și protejat prin parolă, astfel încât nu se pot face modificări neautorizate fără cunoștința părinților. Multe dintre acestea pot ajuta, de asemenea, la monitorizarea orelor de joacă ale copiilor și a ceea ce joacă, astfel încât părinții pot fi, de asemenea, conștienți de conținutul pe care îl folosesc copiii lor și pentru cât timp. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la combaterea jocurilor video dependența, o problemă cu care se confruntă mulți copii în era electronică a zilei moderne.

Este de asemenea foarte important să vorbești cu copiii tăi despre internet. Deși control parental Programelor le țin departe cel mai periculos conținut, ele nu pot să țină la distanță tot materialul discutabil. Unele lucruri pot fi încă întrezărite de mințile tinere care nu ar trebui să le vadă încă. Poate că unii părinți nu doresc să instaleze controale parentale, ci doresc să vorbească cu copiii lor despre siguranța pe internet. Indiferent dacă alegeți să utilizați controalele sau nu, ar trebui să le spuneți copiilor dvs. despre unele dintre pericolele cu care se pot întâlni, cum ar fi cyberbullying-ul, o problemă majoră care afectează copiii de astăzi. Spuneți-le ce ar trebui să facă în cazul în care sunt contactați de cineva pe care nu-l cunosc sau dacă cineva ar trebui să le ceară informații personale, inclusiv adresele sau chiar fotografii cu ei înșiși. Aceștia ar putea auzi despre lucruri la școală sau ar putea reacționa sub presiunea celorlalți pentru a face sau a căuta lucruri pe care nu ar trebui să le facă. Ar trebui, de asemenea, să discutați cu ei despre aceste probleme pentru a vă asigura că nu sunt influențați greșit sau că nu fac o greșeală care ar putea să le dăuneze pe termen lung. Vorbind cu copilul dvs. și învățându-l despre siguranța pe Internet, acesta poate fi conștient când ceva potențial periculos ar putea să le ocolească și să fie în siguranță de amenințările potențiale.

Ai putea spune, “De ce ar trebui să monitorizez utilizarea internetului de către copilul meu? Copilul meu nu ar căuta lucruri care nu ar trebui căutate.” Această afirmație poate fi adevărată, dar pericolul există indiferent dacă caută lucruri sau nu. În 2015, Kaspersky Lab a efectuat un studiu al amenințărilor întâlnite de unitățile de control parental pe produsele lor. Mai mult de jumătate din toate programele utilizate au întâlnit și au blocat conținut pentru adulți, inclusiv pornografia. Un sfert dintre utilizatori au fost împiedicați să acceseze site-uri dedicate jocurilor de noroc online, iar fiecare al cincilea utilizator a întâlnit site-uri cu arme sau limbaj extrem de vulgar. Studiul afirmă, de asemenea, că controalele parentale au fost declanșate în medie de 127 de ori pe an, iar cifrele au fost constante la nivel mondial, cu Germania, Rusia, Statele Unite, China și Marea Britanie fiind locurile unde programele au fost declanșate cel mai des.

În concluzie, părinții sunt prima linie de apărare pentru siguranța copilului lor pe internet. Când credeți că copilul dumneavoastră nu este pregătit să facă față multor dintre aceste pericole potențiale, protecția lor va începe întotdeauna de la început, voi, părinții. Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre siguranța pe internet. Învățați-i să fie atenți și ce să evite. Instalați și folosiți controalele parentale ori de câte ori sunt disponibile, protejându-i când nu sunteți disponibili să monitorizați personal. Când copiii au crescut și au devenit adulți, veți fi bucuroși să știți că au fost protejați la vârsta lor tânără de locurile întunecate ale internetului.