Cyberbullying în rândul copiilor: Recunoașterea semnelor

Cibertimidare

Datorită avansului rapid al tehnologiei, copiii au acces la telefoane mult mai devreme în viața lor. Deși acest lucru poate fi un lucru bun, există anumite aspecte pe care părinții trebuie să le aibă în vedere. Cel mai brutal efect al utilizării crescute a telefonului ar putea fi cyberbullyingul.

Cyberbullyingul este actul de a hărțui o altă persoană digital sau prin tehnologie.

În esență, dacă cineva hărțuiește, amenință, jenează sau țintește o altă persoană prin intermediul smartphone-urilor sau PC-urilor, acesta este cunoscut sub numele de cyberbullying. Părinții trebuie să fie conștienți de astfel de situații când copiii lor folosesc telefoanele în mod regulat. Există unele semne pe care ei trebuie să le știe cu siguranță. În plus, există câteva reguli pe care le pot aplica pentru a preveni șansa de cyberbullying.

Citiți mai departe pentru a afla aceste semne distinctive și metodele de a reduce șansa ca copilul dumneavoastră să devină victimă.

Semne de cyberbullying

Doriți să faceți tot posibilul pentru a preveni intimidarea copilului dumneavoastră? Sau doriți să acționați imediat la prima instanță de intimidare online? Nu vă faceți griji, deoarece am enumerat câteva semne evidente de intimidare online pe care trebuie să le știți. În plus, ar trebui să știți și ce pași să urmați după ce observați aceste semne.

  • Îngrijorat, nerăbdător sau speriat de a ieși afară sau la școală: Credem că acesta este un semn major de avertizare. Dacă copilul dumneavoastră simte că școala este un mediu inconfortabil, ar putea fi un semn de bullying. Nevoia de a sări peste școală, de a veni acasă devreme sau de a nu lua autobuzul sunt mai buni indicatori. Cu toate acestea, observarea comportamentului copilului dumneavoastră într-o locație în aer liber este cea mai bună metodă.
  • Nervos în timp ce trimite mesaje sau utilizează rețelele sociale: De multe ori, veți observa că copiii dvs. nu par foarte fericiți uitându-se la ecran. Uneori, pur și simplu nu le place textul pe care îl citesc. Alteori, ar putea fi nervoși din cauza a ceva sau a cuiva. Este cel mai bine să îi întrebați ce se întâmplă la intervale frecvente. În acest mod, părinții pot fi, de asemenea, la curent.
  • A devenit brusc secretos în privința activității online: În general, copiii împărtășesc rar multe lucuri despre viața lor online. Dar dacă devin excesiv de secretoși în privința aceasta, ceva ar putea fi suspect. Mai mult, ar putea fi un semnal de avertizare uriaș că ceva sau cineva online îi deranjează.
  • Devine supărat sau frustrat după ce intră online: Anumiți copii își exprimă imediat furia sau tristețea după ce intră online. Simplul răsfoire a rețelelor sociale ar putea să îi supere imediat. Acest caz ar putea fi un alt semn de cyberbullying. Există cu siguranță un motiv pentru care devin atât de enervați după ce intră online. S-ar putea să trebuiască să interveniți în această situație.
  • Are probleme cu somnul noaptea sau este somnoros în timpul zilei: Insomnia sau lipsa de somn este un efect comun al hărțuirii în general. Copiii pot începe să aibă probleme cu somnul noaptea. În plus, ei s-ar putea atunci să se simtă extrem de somnoroși la școală sau în timpul zilei. Prin urmare, părinții ar trebui să ia acest semn ca o dovadă clară a unei probleme cu prietenii, fie la școală, fie online.
  • Pierderea interesului pentru hobby-uri sau activități preferate: Uneori, copiii își pierd interesul pentru unele dintre cele mai bune hobby-uri în asemenea momente. Cyber hărțuirea este responsabilă pentru o mulțime de traume psihice negative, cum ar fi anxietatea și depresia. Acestea joacă un rol major în stricarea stării de spirit a copiilor. Ca rezultat, ei nu mai găsesc nicio bucurie în activitățile care le erau favorite înainte.
  • Făcând declarații trecătoare despre încercarea de sinucidere: Așa cum probabil te-ai gândit deja, un astfel de caz este un semnal de alarmă absolut. Ai observa un astfel de comportament ca fiind ultimul semnal de alarmă. Înseamnă că copilul tău are nevoie de terapie imediată sau de liniște mentală. Prin urmare, trebuie să-ți ții ochii și urechile deschise pentru diferite astfel de scenarii.
Cyberbullyingul

Cum pot ajuta părinții?

Dacă ceva la fel de brutal ca cyberbullyingul se întâmplă cu copilul tău, este timpul să iei măsuri. Există mai multe moduri în care poți ajuta în mod regulat:

  • Oferi confort și suport: Copilul tău s-ar putea deprimă foarte curând după bully-ing. Trebuie să le oferi sprijinul tău și pur și simplu să vorbești cu ei despre tot. Părinții pot face ca copiii lor să se deschidă și să menționeze problema. În acest fel, poți sugera moduri în care se poate aborda întreaga problemă. În plus, ar trebui să te asiguri că locuința ta este un spațiu confortabil și deschis.
  • Spune-i copilului tău că nu este vina lor: Bătăușii își învinovățesc mereu victimele și le fac să se simtă mizerabil. Ca părinte, este datoria ta să le asiguri că nu este deloc vina lor. În plus, poți să-l insultă și pe bătăuș câte puțin, astfel încât copilul tău să se simtă mai bine.
  • Anunță școala: Dacă bătăușul face parte din școală, este întotdeauna mai bine să implici și conducerea. Aceștia sunt mai bine pregătiți pentru a face față unor astfel de situații. Directorul, precum și profesorii, trebuie să știe ce se întâmplă în instituția lor. Este, de asemenea, datoria lor să rezolve întregul scandal.

Indiferent ce faci, asigurarea siguranței copilului tău este de asemenea esențială. De Crăciun, instalează Avosmart pe toate dispozitivele și îmbunătățește securitatea digitală. Nu doar că ar ajuta pe termen scurt, dar ar face și ca copiii tăi să fie mai conștienți de pericolele infracțiunilor cibernetice.

Avosmart este un instrument uimitor pentru a urmări activitățile online ale copiilor tăi și asigurându-vă că rămân pe calea cea bună. De asemenea, vă oferă mult control. De exemplu, puteți bloca site-uri web și aplicații care par să aibă conținut potențial dăunător pentru copiii dvs. Puteți pune limite de timp pe aplicații , și de asemenea puteți cunoaște locația lor precisă și verifica istoricul lor de internet. Per total, este un instrument de control parental remarcabil.