Tot ce trebuie să știi despre urmele digitale

Tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-amprente-digitale

Copiii și chiar părinții trebuie să știe că ori de câte ori se conectează la internet, lasă o amprentă digitală . Este ca un traseu pe Internet. Când lași o amprentă în viața reală, de exemplu, urmele tale, poți să le ștergi întotdeauna. Însă nu este la fel pe Internet. Nu poți niciodată șterge această amprentă digitală. Adolescenții ar trebui să fie extrem de conștienți de acest lucru deoarece sunt cei care petrec mult timp pe rețelele de socializare. Ei cresc într-o eră digitală, unde pot face fotografii și le pot posta pe Internet într-un timp foarte scurt.

Adesea auzim bătrânii spunând cât de norocoși sunt pentru că smartphone-urile nu au fost inventate când erau copii. Astfel de lucruri ne pot face sa realizam impactul negativ al dispozitivelor electronice asupra generației de astăzi. Să înțelegem ce înseamnă amprente digitale. Se referă la activitățile unei persoane pe Internet care lasă un traseu care nu poate fi șters pe Internet sau pe dispozitivul pe care poate fi folosit pentru a identifica dispozitivul sau mai multe lucruri.

Cum să știți care este amprenta dvs. digitală?

Lasi unele lucruri in urma atunci cand faci lucruri simple pe internet, cum ar fi navigarea casuala si postarea. Suntem constienti de acest lucru aproape tot timpul, dar contribuim mai mult la amprenta noastra digitala in fiecare zi cand facem lucruri de baza ca autentificare pe internet. Toate aceste lucruri se combina si formeaza un portret virtual al vietii tale sociale.

Amprenta digitala poate avea un impact negativ asupra multor zone ale vietii unui adolescent. Acesta include oportunitati de munca, relatii publice si multe alte regiuni.

Tot ce trebuie sa stii despre amprenta digitala a copiilor

Cum sa imbunatatiti amprenta digitala?

Sunt reguli simple pe care adolescentii ar trebui sa le urmeze pentru a avea o amprenta digitala decenta. Cu toate acestea, trebuie sa faci alegeri inteligente pentru a avea o amprenta digitala pozitiva. Chiar ii va ajuta pe adolescenti sa aiba succes in viata si cariera lor. Ca parinte, atunci cand vorbesti cu copiii tai, da-le aceste sfaturi pentru ei sa le urmeze:

Navigati cu inteligenta: Va fi mai bine să nu vizitați site-urile care par suspecte sau care îl fac pe copil să se simtă nervos sau nesigur în legătură cu conținutul. În mod similar, trebuie să evite și vizitarea site-urilor care au conținut pentru adulți. Deci, dacă copilul dvs. se află la casa unui prieten și vede pe cineva vizitând astfel de site-uri, ar trebui să informeze un adult despre acest lucru imediat.

Activați setările de confidențialitate: Aplicațiile de rețele sociale precum Facebook nu au cele mai bune setări de confidențialitate și au fost adesea criticate pentru asta. Fiecare site web, aplicație și platformă de rețele sociale are setări de confidențialitate online. Unele dintre cele mai de bază și esențiale măsuri pe care ar trebui să le luați pentru a vă menține confidențialitatea și pentru a nu vă împrieteni cu persoane necunoscute, sunt păstrarea contului dvs. privat.

Fiți responsabili: Indiferent de situație, nu dezvăluiți informații sensibile și personale pe platformele de rețele sociale. Și cel mai important lucru, gândiți-vă înainte de a posta ceva pe rețelele sociale. Fie că este vorba de o postare, un comentariu, un răspuns sau orice altceva, să știți că este ușor accesibil și public.

Care sunt lucrurile cu care nu ne putem ajuta deloc?

Adolescenții ar trebui să ia măsuri de precauție pentru a minimiza vizibilitatea activităților lor online, dar unele lucruri nu sunt în mâinile noastre. Internetul este un loc public, și nu putem controla anumite lucruri. De aceea ar trebui să vă mișcați cu prudență, și iată care sunt lucrurile la care nu se poate remedia:

Postări și încărcări de fotografii

Când postezi o fotografie online, aceasta devine proprietatea site-ului pe care postezi poza. Platforme precum Facebook nu fac nimic cu fotografiile tale în afara de a crea carduri de ziua de naștere și căi memoriale. Dar, va fi întotdeauna online pe serverele lor, și nu poți face nimic în privința asta. Cei mai mulți dintre noi ar putea crede că fotografia a dispărut din rețea atunci când o ștergem, dar din păcate, nu este așa de simplu. Când ștergi o imagine, alți utilizatori și tu înșuți nu o veți mai putea vedea din nou pe platformă. Dar aceasta încă este pe serverele lor.

Adresa IP

Este asociat cu toate acțiunile de pe toate dispozitivele pe care le folosim pentru a accesa internetul. Poliția și alte agenții folosesc acestea pentru a găsi dispozitivul pe care infractorii îl folosesc. În mod similar, hackerii le pot folosi pentru a fura date de pe computerul tău sau pentru a injecta un virus în acesta. Singurul mod de a-ți ascunde adresa IP este prin utilizarea unui VPN. Alte metode includ utilizarea de software provocator și diverse abordări dificile.

Rețelele sociale nu sunt în totalitate greșite.

Când adolescenții află despre toate aceste lucruri, s-ar putea să îi sperie. Așadar, este la fel de esențial să îți reamintești copiii că există și multe oportunități pe rețelele sociale. O amprentă digitală în general pozitivă le poate fi de mare ajutor în viitor. Adolescenții o pot folosi și pentru a construi și a dezvolta un brand pentru ei înșiși.

Există modalități prin care pot construi o amprentă digitală pozitivă. De exemplu, alăturându-se unui forum educațional online, construind și menținând un blog despre interesele lor și folosind site-uri pentru a publica lucrările lor extracurriculare, cum ar fi proiecte muzicale și artistice.

Acestea au fost toate lucrurile principale despre amprente digitale de care ar trebui să fiți conștient ca părinte. Una dintre cele mai bune modalități de a vă menține copiii în siguranță online este utilizarea unui software de control parental precum Avosmart. Această aplicație este un instrument minunat , și va ajuta mult în blocarea site-urilor și aplicațiilor care nu sunt potrivite pentru copii.