Siguranța în gaming și controlul parental. Ghid pentru părinți

Siguranța în jocuri și controalele parentale. Ghid pentru părinți

Există un pericol în timp ce joci jocuri online.

Sănătatea mintală și fizică a unei persoane poate fi afectată ca urmare a participării lor la jocuri video.

Descărcând

De fiecare dată când descarci de la o sursă de încredere, ești mai predispus să dai de escrocherii și site-uri false. Ghidează-ți copilul prin procesul de descărcare a jocurilor din magazinul de dispozitive, magazinul de aplicații sau de pe site-ul dezvoltatorului. Copiii tăi ar trebui să fie informați despre escrocheriile cu conținut în joc și descărcările false care sunt folosite pentru a răspândi malware sau a instala virusi . Ei ar trebui să fie, de asemenea, informați despre pericolele pe care aceste escrocherii și descărcări le reprezintă.

Jucându-se

Cand copilul tau participa la jocuri online, el sau ea poate fi expus la violenta, continut pentru adulti sau limbaj inadecvat. Consiliul pentru Clasificarea Software-ului de Divertisment (ESRB) aplica limitari de varsta pentru toate jocurile video; totusi, nu toti jucatorii sau parintii respecta aceste criterii in cea mai mare masura posibila. In ciuda faptului ca uneori copii de numai opt ani participa la joc, Fortnite Battle Royale este clasificat ca T-Teen (13+). In joc, vei gasi secvente violente, teme si glume explicit sexuale, comedie cruda si o lipsa distincta de sange, precum si utilizarea ocazionala a unui limbaj vulgar si alte gesturi obscene.

Streaming/Streameri

Streamingul devine tot mai popular, chiar și printre jucătorii mai tineri. Pe YouTube și Twitch, streamerii ca Ninja, Shroud și SCO pot fi urmăriți, iar în anumite cazuri, chiar și interacționați. Datorită faptului că nu se efectuează revizuiri de calitate asupra acestui tip de conținut și că nu există control asupra conținutului sexual, anumite stream-uri pot fi nepotrivite pentru minori.

Siguranța în jocuri și controlul parental. Ghid pentru Părinți

Ce procent din populație utilizează serviciile de streaming?

Orientare parentală privind siguranța jocurilor online

Persoanele cu vârste între 13 și 24 de ani petrec în medie 12.

1 ora pe săptămână vizionând videoclipuri pe YouTube și alte surse online gratuite, potrivit Centrului de Cercetare Pew.

Pe măsură ce popularitatea streamingului live/urmăririi unui stream live online a crescut, numărul de abonați la cablu care și-au anulat abonamentele a atins un minim istoric.

Dacă vizionați o transmisiune live sau un film înregistrat, este posibil să întâlniți înșelătorii sau scheme de trucare sub formă de "conținut gratuit". Înșelătoriile pe YouTube devin tot mai comune. Indivizi nedemni de încredere pot încerca să atragă telespectatorii într-o capcană, unde vor fi forțați să renunțe la materialele lor în joc, bani sau alte informații de identificare personală. Asigurați-vă că îi învățați pe copiii dumneavoastră cum să prevină căderea victimă acestor înșelătorii și cum să evite vizionarea filmelor care îi încurajează să își schimbe informațiile personale pentru obiecte în joc.

Cele mai bune moduri de a menține copiii în siguranță în timp ce se joacă jocuri video

Fiți precaut atunci când descărcați fișiere.

Fiți precauți atunci când descărcați software de la o sursă necunoscută, cum ar fi console de jocuri de la terțe părți sau magazine de aplicații care vă trimit un e-mail cu un link către pagina de descărcare a produsului.

Stabiliți reguli de bază și asigurați-vă că sunt respectate.

Ultima optiune, ai putea intotdeauna sa invinovatesti dezvoltatorul si sa aplici limite de varsta si o clasificare a continutului din partea Consiliului de Evaluare a Software-ului de Divertisment (ESRB). Cat timp copilul tau este inca acasa, este o idee buna sa stabilesti limite pe utilizarea ecranului si sa impui regulile ca o familie ca intreg.

Ca ultima solutie, ar trebui activate controalele parentale si serviciile oferite de terti.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci dimineața este sa deschizi si sa configurezi un dispozitiv conectat la Internet. Functii avansate de confidentialitate si securitate, o parola principala si o aplicatie de monitorizare a controlului parental sunt toate optiuni care pot fi activate in acest stadiu. Instrumentul de control parental Avosmart functioneaza cu toate dispozitivele mobile Apple iOS si Android, precum si cu calculatoarele de birou.

Asigura-te ca dispozitivul tau, reteaua si software-ul antivirus sunt actualizate la cele mai recente versiuni.

Dispozitivele si programele tale sunt actualizate regulat pentru a aborda probleme critice si vulnerabilitati care ar putea pune in pericol securitatea ta.

Asigurați-vă că toate dispozitivele dvs. conectate la Internet funcționează în bune condiții. Majoritatea covârșitoare a dispozitivelor permit clienților să programeze și să activeze actualizări automate în propriul lor timp. Un dispozitiv securizat este unul a cărui software a fost menținut la zi în mod regulat. Toate dispozitivele conectate, indiferent dacă dispozitivul este la zi sau nu, ar trebui să aibă software antivirus instalat.

O abordare care funcționează bine pentru rețeaua dvs. de acasă s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine pentru un alt router cu o configurație diferită. În toate cazurile, modificarea setărilor standard de administrare a routerului și efectuarea frecventă a actualizărilor de firmware sunt proceduri foarte recomandate.

Fii cu ochii în patru pentru artiști de escrocherii.

Ceea ce pare a fi o afacere excepțională, este foarte probabil o șmecherie pentru a vă înșela. Încercați să le transmiteți copiilor dumneavoastră credința că nu există așa ceva ca "un prânz gratuit". Hoții frauduloși își atrag victimele ne-bănuite prin vizionarea de videoclipuri de instrucțiuni care îi învață exact cum să facă asta pentru a obține gratuit conținut în jocuri. Jucătorii de la jocul video Fortnite sunt vizați de escrocherii cu V Buck, aceștia fiind înșelați către divulgarea informațiilor personale, a datelor de autentificare la joc și a informațiilor financiare prin utilizarea unor tutoriale și site-uri web false.

Ce face Avosmart atât de diferit?

În plus față de un număr mare de caracteristici populare, Avosmart oferă, de asemenea, părinților capacitatea de a limita și monitoriza accesul copiilor lor la o gamă largă de servicii online. Utilizând un simplu clic, aceștia pot închide telefonul sau pot seta intervale de timp în care nu pot folosi datele de pe telefon pentru ei înșiși. Dacă nu ați folosit niciodată software de control parental înainte, această perioadă a anului ar putea fi un coșmar adevărat pentru familia dvs. Sezonul de cumpărături de sărbători și vânzarea de dispozitive electronice merg mână în mână. Copilul tău a fost obraznic cu tine până acum în acest an? Dacă ești interesat să încerci Avosmart, te poți înscrie pentru un test gratuit de 14 zile aici. Părinții vor fi nedumeriți cum de au reușit să trăiască fără acest program. Acest lucru poate fi realizat în câteva minute prin descărcarea și instalarea aplicației, după care aceștia pot personaliza limitele în funcție de gradul lor de activitate.

Ce este nou în această versiune?

Securitatea jocurilor Poate fi îmbunătățită prin Controlul parental

Este întotdeauna o idee bună să vă educați pe dvs. și copiii dvs. despre pericolele și responsabilitățile asociate cu utilizarea Internetului și jocurile online. Ar trebui să revizuiți materialele menționate mai jos dacă vă gândiți să implementați, să instalați sau să aplicați controale fără ecran și parentale. Sperăm că acestea vă vor fi de ajutor.