Glosar de termeni de jargon pentru jocuri pentru părinți

Glosar de Termeni de Slang in Gaming pentru Părinți

Industria jocurilor și jocurile, pentru unul, au parcurs un drum considerabil de lung de la copilăria noastră. Era destul de simplu să joci Super Mario Bros la televizor în trecut. Singurul termen de joc pe care l-am învățat de la joc a fost “1-Up”. A însemnat că tocmai am obținut o viață suplimentară în joc.

În zilele noastre, mulți copii și chiar și adulți, joacă jocuri video care sunt conectate la Internet. Le permite să se alăture altor jucători din întreaga lume pe aceeași platformă. Dacă aceste jocuri au și notoria caracteristică de chat vocal, este gata. Jocul va oferi acum o experiență complet imersivă jucătorilor, cu propriul său argou, acronime și multe altele.

Prin urmare, dacă și copilul tău este de asemenea foarte implicat în jocuri , poate părea de asemenea că vorbesc într-o limbă complet nouă când treci pe lângă ei. Da, este complet diferit de jargonul obișnuit al adolescenților pe care îl vezi. Pentru a te ajuta să înțelegi ce înseamnă acești termeni, am venit cu unele dintre cele mai populare cuvinte de jargon din jocurile video pe care copiii le folosesc astăzi, și iată ce sunt.

Unele dintre cele mai populare termeni și acronime în gaming

AFK: AFK este acronimul pentru 'away from the keyboard.' Jucătorii îl folosesc când trebuie să se îndepărteze de la tastatură pentru un timp, indiferent de motiv. Un termen similar pe care jucătorii îl pot folosi în această situație este 'BRB,' care înseamnă 'Be right back.'

Avatar: Avatar este cum arată personajul unui anumit jucător într-un joc. În multe jocuri, jucătorii pot personaliza aceste avatare cu multe caracteristici, rechizite, haine și diverse alte lucruri. Pentru cei care sunt obișnuiți să folosească Snapchat, Avatar este mai degrabă ca un Bitmoji pentru jucători într-un joc.

Boss: Șeful are un sens destul de ușor de înțeles și la care ne putem raporta. Mulți dintre noi știm deja ce înseamnă un Șef. Șeful sau Șeful Final este personajul negativ sau răufăcătorul pe care un anumit jucător trebuie să-l învingă pentru a termina jocul. Șeful este, de obicei, cel mai dificil adversar. Dacă priviți din perspectiva unui film, Șeful este principalul antagonist. Jucătorii se confruntă, în general, cu Șeful într-o bătălie în nivelul final al unui joc. Un șef este mai mare, mai rău și mai greu de învins decât ceilalți ticăloși dintr-un joc.

Glosar al cuvintelor pentru părinți despre jargonul din jocuri

Camping: Este atunci când un personaj rămâne ascuns într-un loc, așteptând ca un inamic să treacă pe lângă el, astfel încât jucătorul să poată surprinde inamicul. Când un jucător se ascunde într-un loc, jucătorul obține un avantaj incorect atacând personajele în secret sau, și mai bine, dintr-un punct de vedere ascuns, fără să fie văzut.

Crafting: Crearea este atunci când un jucător creează un obiect virtual în joc pentru el însuși. Poate fi orice, de exemplu, dacă un jucător construiește o casă pentru personajul său în care să trăiască sau orice altceva.

DLC: DLC este forma prescurtată pentru 'conținut descărcabil'. Conținutul descărcabil este conținutul pe care jucătorii îl pot achiziționa pentru un joc video . Conținutul descărcabil poate varia de la ceva simplu precum upgrade-uri cosmetice, până la ceva complex precum un nivel nou în joc sau chiar un mini-joc în cadrul unui joc.

Easter-egg: Poate fi orice care este greu de găsit, dar care înseamnă ceva pentru jucători sau pentru joc. Poate fi o imagine, un mesaj, o armă secretă sau chiar o locație secretă în joc. De exemplu, poate exista un poster în casa personajului care reprezintă filmul de groază sau serialul TV preferat al dezvoltatorului.

Esports: Multe persoane ar putea ști semnificația acestui termen. Este termenul pentru jocuri profesionale și competitive în care jucătorii se confruntă între ei pentru premii substanțiale în bani.

FPS: FPS este acronimul pentru 'first-person-shooter'. Poate fi un joc de aventură, acțiune sau pur și simplu de împușcături, în care jucătorul vede prin ochii personajului său din joc și interacționează cu lumea așa cum vedem noi prin proprii ochi. Nu ne putem vedea fețele decât dacă suntem în fața unei oglinzi în viața reală. Conceptul în jocurile FPS este similar.

GG: GG este forma scurtă pentru termenul 'good game'. Jucătorii folosesc adesea acest termen în caseta de chat după ce se termină un joc. De obicei, înseamnă că au jucat un joc bun, ceea ce este evident de înțeles din forma sa completă.

Killstreak: Este numărul total de ori în care un jucător poate omorî alți jucători în mod consecutiv înainte de a fi ucis. De exemplu, dacă un jucător a omorât zece jucători în joc înainte de a fi împușcat de un alt jucător, killstreak-ul lui este 10.

Noob: Noob este un argou derivat din, și este mai mult o versiune modificată a cuvântului 'Newbie'. Se referă la un gamer care nu are prea multă experiență, deci, nu joacă suficient de bine.

Mod: Este o formă scurtă pentru cuvântul 'modificare'. Mod se referă atunci când un jucător își îmbunătățește personajul, schimbă o parte a unui joc pentru a dezvolta o caracteristică nouă, sau chiar când un joc se modifică singur pentru a crea o funcție nouă.

Copiii dumneavoastră sunt în siguranță pe internet?

Este una dintre cele mai mari preocupări ale părinților din zilele noastre, ale căror copii sunt utilizatori activi de social media și jocuri. Dacă este una dintre preocupările dvs. de asemenea, utilizarea unui instrument de control parental ca Avosmart poate fi de mare ajutor.

Vă va oferi informații zilnice despre activitățile online ale copiilor dvs., de la istoricul lor de navigare până la conversațiile lor. De asemenea, puteți bloca site-uri web , jocuri sau canale care pot conține conținut potențial dăunător pentru copiii dvs. De asemenea, puteți afla unde se află fizic copilul dvs. ori de câte ori aveți nevoie, datorită Avosmart.