Cum pot părinții să dezvolte reziliența digitală la copilul lor

Cum pot părinții să dezvolte reziliența digitală în copilul lor - kopia

Mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între nouă și șaisprezece ani au un smartphone pentru ei. Mulți copii folosesc internetul în mod regulat. Prin urmare, putem deduce că rețelele sociale și internetul au devenit o parte esențială a vieții multor copii. Acum, în loc să împiedicăm direct copiii noștri să folosească internetul, ar trebui să vorbim cu ei și să-i educăm despre asta.

Și aici este unde reziliența digitală este de importanță. Trebuie să construiți reziliența digitală a copiilor dvs și să le spuneți copiilor cum să folosească internetul în mod sănătos. Ar trebui să-l utilizeze într-un mod care să le fie benefic și care să faciliteze învățarea, dar nu în detrimentul sănătății lor emoționale sau sănătății mentale . Așadar, iată tot ce trebuie să știți pentru a-ți face copiii rezistenți digital.

Ce este asta?

Când vorbim despre reziliență, ne referim la abilitatea unei persoane de a se recupera și de a se recupera de la orice adversitate care le vine în cale. În mod similar, reziliența digitală este abilitatea de a face față și de a se recupera de la problemele cu care se confruntă online. Copiii cu o reziliență digitală ridicată sunt mai predispuși să beneficieze pozitiv de Internet și sunt mai puțin predispuși să se confrunte cu răul.

Reziliența digitală este un subprodus al unei bune educații parentale, al unor bune abilități digitale ale unui copil și al unei atitudini tech pozitive. Luând în considerare o bună educație parentală, aceasta ar trebui să fie consecventă și receptivă.

Care sunt responsabilitățile tale ca părinte?

Pentru început, trebuie să îți înveți copiii despre conștientizarea online și reziliența. Comunicarea clară este esențială. Ei ar trebui să știe că intimidarea este greșită, și chiar dacă o văd întâmplându-se pe Internet, ar trebui să o oprească raportând-o sau informându-te pe tine sau un adult de încredere. Iată lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a construi reziliența digitală în copilul tău.

Cum pot părinții să dezvolte reziliență digitală în copilul lor

Construirea rezilienței digitale în copilul tău

Stabilește limite

Stabilirea limitelor poate fi relativ provocatoare atât pentru părinți cât și pentru copii. Copiii trebuie să știe de ce se stabilesc limitele. Dacă ei nu înțeleg, s-ar putea să o interpreteze ca pe o pedeapsă.

Gestionați timpul petrecut în fața ecranului

Suntem conștienți de cum ne simțim când suntem tot timpul pe telefoanele noastre sau pe laptopuri. La fel, este la fel de adictiv pentru copii. Și deoarece ei sunt implicați dintr-o vârstă timpurie, s-ar putea să se transforme într-un stil de viață pe măsură ce cresc. Este ceva ce nu ați dori. Prin urmare, trebuie să creați echilibrul ideal între timpul petrecut în fața ecranului și timpul offline. Ar trebui să le învățați despre asta și, de asemenea, să le explicați beneficiile ambelor părți.

Folosiți setările de siguranță parentală .

Multe site-uri web, aplicații și conexiuni de bandă largă dispun de setări de siguranță pentru părinți. Puteti utiliză acestea pentru a vă păstra copilul în siguranță pe internet și ferit de conținut potențial dăunător. Chiar puteți apela la anumite aplicații care au o versiune destinată copiilor a aplicațiilor lor.

Arătați-vă implicarea în viețile lor .

Nu tratați internetul ca pe o activitate solo. În schimb, ar trebui să vă arătați implicarea și să vedeți ce fac pe rețelele de socializare. Ar trebui să aveți și discuții despre ceea ce fac online. Dacă vedeți că nu acționează conform a ceea ce ați spus, ar trebui să vorbiți cu ei și să le explicați cât de important este să fie în siguranță pe internet.

Fiți cetățeanul digital ideal .

Trebuie să discutați cu copiii dvs. despre esența de a fi cetățeanul digital ideal. Ei ar trebui să se uite la tine și, pentru asta, trebuie să fii un bun cetățean digital. Copiii ar trebui să știe că, dacă nu sunt vizibili pe internet, nu înseamnă că ar trebui să se comporte necuviincios. A fi amabil pe Internet este la fel de esențial ca și în afara internetului.

Nu uita să fii asertiv .

Ar trebui să le spui că vei fi mereu acolo pentru ei dacă întâlnesc vreodată o problemă pe internet. Nu numai atât, dar ar trebui să știe că pot discuta întotdeauna cu un adult despre problemele lor și că discuția și vorbirea despre lucruri este modalitatea ideală de a le rezolva.

Per total, urmând toți acești pași, veți ajuta la dezvoltarea treptată a rezilienței digitale în copilul dvs. Acum, iată ceva ce ar trebui să faceți pentru a vă asigura că copiii dvs. rămân în siguranță online.

Descărcați un instrument de control parental 

Descărcarea unui instrument de control parental va ajuta semnificativ, deoarece se ocupă de siguranța online a copilului dumneavoastră atunci când nu sunteți în preajma lor. Nu va trebui să vă mai faceți griji, deoarece utilizarea acestor instrumente elimină aproape toate pericolele de pe Internet pentru copilul dumneavoastră.

Un astfel de instrument este Avosmart. Este un software de control parental de top, care are multe caracteristici care ajută la îndepărtarea pericolelor online. Iată câteva dintre cele mai bune caractertistici ale Avosmart.

Per total, este un instrument care îți oferă mult control în mână. În același timp, îți protejează copilul pe Internet și te menține fără griji.