Cum să eviți oboseala oculară la copii?

Cum să eviți oboseala ochilor la copii

Cei mai mulți dintre părinții și bunicii noștri obișnuiau să ne spună că statul prea aproape de televizor sau petrecerea prea mult timp pe ecrane are efecte adverse. Unii chiar spuneau că am putea orbi. Asta nu este un fapt, dar exista un motiv pentru care ne spuneau toate astea. În ultimii cincizeci de ani, a existat o creștere de 50% a cazurilor de Miopie. Este atunci când nu poți vedea obiectele care sunt departe de tine. Conform unui studiu, această creștere are mult de-a face cu faptul că oamenii stau aproape de ecrane și citesc cărți de aproape.

Mai mult decât atât, un alt studiu spune că a existat o creștere semnificativă a timpului de ecran la copiii sub doi ani din 1997. Pentru a fi precis, acesta s-a aproape dublat. În 1997, timpul de ecran era de 1,32 ore, în medie, și a ajuns să fie de 3,05 ore în 2014. Oboseala oculară poate fi o condiție comună pentru copii, având în vedere cantitatea de timp pe care o petrec pe ecrane. Așadar, cum putem evita oboseala oculară la copii? O modalitate este de a folosi Avosmart.

Cum să eviți oboseala oculară la copii

Ce face Avosmart și cum este de ajutor?

Avosmart este unul dintre cele mai bune software-uri de control parental și poate ajuta direct la evitarea problemelor de tensiune oculară la copii. Cu ajutorul Avosmart, părinții pot acum să impună limite de timp pe ecran. În ansamblu, va ajuta la îngrijirea sănătății copilului. Iată câteva alte lucruri pe care le puteți face cu Avosmart:

Învățarea copilului tău despre limite și granițe este o abilitate de viață extrem de esențială. Prin urmare, nu ezita niciodată să stabilești limite adecvate. În plus, nu ar trebui să uiți să consulți un oftalmolog dacă copilul tău resimte oboseală oculară sau probleme similare. Deci, următoarele sunt câteva alte moduri în care poți evita problemele de oboseală oculară la copii.

Sfaturi. Cum să eviți oboseala oculară la copii?

Regula 20/20/20:  Asociația Americană de Optometrie o sugerează. Conform acesteia, copiii trebuie să își îndrepte privirea de la ecrane pentru douăzeci de minute. Și, să se concentreze pe obiecte aflate la douăzeci de picioare distanță pentru douăzeci de secunde.

Evită strălucirea:  Aceasta poate cauza oboseala oculară. Prin urmare, abține-te de la utilizarea telefoanelor mobile sau altor dispozitive în lumina puternică.

Limitează Timpul Petrecut la Ecran:  Va fi de mare ajutor dacă limitezi timpul petrecut la ecran pentru copiii tăi. Avosmart este cel mai bun instrument pentru tine în aceste situații.

Reduce Utilizarea Dispozitivelor:  Evitați utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive în anumite perioade. De exemplu, când sunteți în baie sau când luați masa.

Restricționați Utilizarea:  Copiii sub vârsta de optsprezece luni nu ar trebui să fie expuși la ecrane. Academia Americană de Pediatrie sugerează acest lucru. În plus, pentru copiii de acea vârstă, învățarea este mai eficientă prin interacțiune și creativitate. De asemenea, este util să limitați timpul petrecut de copiii mici în fața ecranului la cel mult o oră.

Condiții Casnice:  Folosiți un umidificator cu vapori reci dacă aerul din casa dumneavoastră este uscat. Acesta ajută la menținerea membranelor mucoase (ochi, nas, gură) să nu se simtă uscate.

Priorități:  Cel mai bine ar fi dacă copiii dumneavoastră ar prioritiza jocurile reale în aer liber în loc să petreacă timpul în fața ecranelor. În plus, dacă citesc știrile, ar trebui să îi faceți să le citească pe hârtie, în loc de pe telefoane.

Ca părinte, ar trebui să te asiguri că mediul digital nu interferează cu somnul, nutriția și exercițiile copilului tău. Petrece timp sănătos cu copiii tăi pentru a-i face să înțeleagă pericolele pentru sănătate asociate cu acesta. Un sfat esențial este să păstrezi ecranele mobile la cel puțin 45-60 cm de ochi. Majoritatea copiilor le țin nesănătos de aproape, chiar sub nas.

Ce este oboseala oculară (digitală)?

Este o afecțiune care apare atunci când îți folosești ochii pentru a privi lucruri de aproape prea mult. Câteva simptome de oboseală oculară digitală sunt senzația de arsură în ochi, ochi uscați și vedere încețoșată. Se întâmplă atunci când copilul tău se concentrează intens și derulează continuu pe telefon. Acest lucru scade numărul de clipiri și îți usucă ochii.

Utilizarea excesivă a acestor dispozitive poate duce la dureri de gât, dureri de cap și chiar stres în unele cazuri. În cazuri extreme, copiii se simt amețiți sau greață din cauza timpului prea mare petrecut pe ecran. Aceste simptome pot apărea zilnic și sunt destul de dureroase.

Cuvinte finale

Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor este vitală, dar unii părinți se află și sub o presiune semnificativă. Părinții nu își expun copiii ecranelor cu intenții rele. Este o soluție ușoară pentru o situație, un părinte obosit și un copil frustrat.

Oricum, este ușor pentru copii să fie atrași de ecrane și să devină atât de captivați încât să nu observe simptomele. Este de aceea important, ca părinte, nu doar să le reamintiți să facă pauze, ci și să le explicați importanța acestora. Avosmart poate fi cel mai bun prieten al vostru și să vă ajute să setați limite pe aplicații și multe alte lucruri. În general, aceasta va reduce drastic timpul petrecut în fața ecranelor, ceea ce va minimiza semnificativ oboseala oculară.