Cum să blochezi site-urile web inadecvate pe Android

cum să blochezi un site web nepotrivit

Ghidul suprem pentru blocarea conținutului inadecvat de pe Android

Ca părinte, este crucial să te asiguri că copilul tău este protejat de conținutul inadecvat de pe Dispozitivele Android . În acest ghid cuprinzător, te vom ghida prin cele mai eficiente strategii și metode de blocare a materialelor nepotrivite și de creare a unui mediu digital sigur pentru copiii tăi.

Funcțiile încorporate Android

Dispozitivele Android dispun de o varietate de funcții încorporate care vă pot ajuta să filtrați și să restricționați accesul la conținutul inadecvat.

Google Family Link

Google Family Link este o aplicație gratuită care îți permite să gestionezi de la distanță dispozitivul Android al copilului tău. Cu această aplicație, poți:
 • Aproba sau bloca instalarea aplicațiilor din Google Play Store
 • Monitoriza timpul de ecran și seta limite zilnice
 • Seta filtre de conținut pentru Google Play, Google Search și YouTube
 • Urmări locația dispozitivului copilului tău
Pentru a începe, descărcați Google Family Link pentru părinți pe dispozitivul dvs. și Family Link pentru copii pe dispozitivul copilului dvs. Urmați instrucțiunile din aplicație pentru a configura conturile și a personaliza restricțiile.

Google SafeSearch

Google SafeSearch este o funcție care filtrează rezultatele explícite de căutare, oferind o experiență de navigare mai sigură. Pentru a activa SafeSearch pe dispozitivul Android al copilului dvs.:
 1. Deschideți aplicația Google
 2. Atingeți cele trei linii orizontale din colțul dreapta jos
 3. Mergeți la "Setări" > "General"
 4. Activați "SafeSearch"
De notat că SafeSearch funcționează doar în aplicația Google și în browserul Google Chrome.

Aplicații de control parental terță parte

Există numeroase aplicații de control parental terță parte disponibile care oferă funcții suplimentare și protecție mai completă. Unele opțiuni populare includ:

Avosmart: O platformă de control parental de clasă mondială

Avosmart este una dintre cele mai bune platforme de control parental la nivel global, permițând părinților să monitorizeze timpul petrecut de copiii lor în fața ecranului pentru jocuri și site-uri web. Cu Avosmart, părinții pot urmări îndeaproape cantitatea de timp pe care copiii lor o petrec pe diverse medii. Platforma oferă detalii asupra monitorizării online a copiilor pentru a asigura siguranța acestora. Unul dintre aspectele remarcabile ale Avosmart este capacitatea sa de a bloca anumite site-uri web cu ușurință . În plus, părinții pot seta restricții pentru diverse categorii de site-uri. Această platformă cuprinzătoare reprezintă o excelentă adăugare la trusa de unelte a oricărui părinte pentru menținerea unui mediu digital sigur și controlat pentru copiii lor.

Securizarea Rețelei Domiciliare

În plus față de utilizarea funcțiilor Android încorporate și a aplicațiilor terțe părți, puteți securiza de asemenea rețeaua dvs. de acasă pentru a oferi un strat suplimentar de protecție.

Activați Filtrarea DNS

Filtrarea DNS blochează accesul la anumite site-uri web sau categorii la nivel de rețea. Un serviciu popular de filtrare DNS este OpenDNS FamilyShield. Pentru a seta OpenDNS pe routerul tău:
 1. Accesează pagina de setări a routerului (consultă manualul routerului pentru instrucțiuni)
 2. Găsește setările DNS
 3. Înlocuiește serverele DNS implicit cu serverele OpenDNS: 208.67.222.123 și 208.67.220.123
 1. Salvează modificările și repornește routerul
Cu OpenDNS FamilyShield activat, toate dispozitivele conectate la rețeaua ta de acasă vor beneficia de capacitatea sa de filtrare, blocând automat conținutul inadecvat.

Creează o rețea pentru oaspeți

O rețea pentru oaspeți este o rețea Wi-Fi separată pe care o poți crea pentru dispozitivele copilului tău, oferind un nivel suplimentar de control. Pentru a seta o rețea pentru oaspeți:
 1. Accesează pagina de setări a routerului (consultă manualul routerului pentru instrucțiuni)
 2. Găsește setările rețelei pentru oaspeți
 3. Activează rețeaua de oaspeți și setează un SSID și o parolă unică
 4. Aplică filtre suplimentare de conținut și restricții de timp, dacă sunt disponibile
Folosind o rețea pentru oaspeți, puteți izola dispozitivele copilului și puteți aplica un filtru de conținut mai strict fără a afecta rețeaua principală utilizată de alți membri ai familiei.

Crearea unui mediu digital sigur

Pentru a crea un mediu digital sigur pentru copiii dumneavoastră, luați în considerare următoarele bune practici:

Educați-vă copiii

Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre pericolele potențiale ale internetului și încurajați comunicarea deschisă. Discutați importanța confidențialității, eticheta online și riscurile asociate cu împărtășirea informațiilor personale.

Stabiliți reguli clare

Stabiliți reguli clare privind utilizarea internetului, inclusiv orele de utilizare a dispozitivului, site-urile permise și consecințele pentru încălcarea regulilor. Asigurați-vă că copiii dumneavoastră înțeleg motivele din spatele acestor reguli.

Monitorizați activitățile online ale copiilor dumneavoastră

Revizuiți în mod regulat istoricul de navigare al copilului, utilizarea aplicațiilor și comunicarea cu ceilalți. Păstrați un dialog deschis cu copiii dumneavoastră despre activitățile lor online și abordați orice preocupări care pot apărea.

Rămâneți Informat

Mențineți-vă la curent cu cele mai recente amenințări și tendințe online și ajustați-vă setările de control parental în consecință. Alăturați-vă forumurilor de părinți, abonați-vă la buletine informative sau urmăriți bloguri relevante pentru a fi informati. Implementând strategiile și metodele prezentate în acest ghid, puteți bloca eficient conținutul inadecvat de pe dispozitivul Android al copilului dvs. și puteți crea un mediu digital sigur pentru acesta. Amintiți-vă că o combinație de funcții Android încorporate, aplicații de control parental ale terților, setări de rețea de acasă sigure și comunicare deschisă cu copiii dvs. este cheia pentru a garanta siguranța lor online.

Cum să blocați site-urile inadecvate pe Android

Întrebări frecvente despre cum să blocați site-urile inadecvate pe Android

Cum blochez toate site-urile 18+?

Pentru a bloca toate site-urile 18+ pe dispozitivul Android al copilului dvs., luați în considerare utilizarea unei combinații între funcțiile încorporate Android precum Google Family Link și aplicații terță parte de control parental precum Qustodio sau Avosmart. Aceste instrumente vă permit să setați filtre de conținut și să blocați accesul la site-uri pentru adulți. În plus, puteți activa filtrarea DNS pe rețeaua dvs. de acasă utilizând servicii precum OpenDNS FamilyShield pentru a bloca conținutul nepotrivit la nivel de rețea.

Cum blochez site-urile rele pe telefonul meu Android?

Pentru a bloca site-urile rele pe telefonul dvs. Android, urmați acești pași:
 1. Utilizați funcții încorporate precum Google Family Link pentru a seta filtre de conținut și a gestiona instalările de aplicații.
 2. Instalați o aplicație terță parte de control parental precum Avosmart pentru o protecție mai cuprinzătoare și capacitatea de a bloca site-uri.
 3. Activați SafeSearch în aplicația Google și în browserul Google Chrome pentru a filtra rezultatele explicite de căutare.
 4. Securizați rețeaua de acasă prin activarea filtrării DNS cu un serviciu precum OpenDNS FamilyShield.

Cum blochez permanent site-uri inadecvate pe telefonul meu?

Pentru a bloca permanent site-urile inadecvate pe telefonul tău, folosește o combinație dintre următoarele metode:
 1. Utilizează caracteristicile încorporate Android precum Google Family Link pentru a administra dispozitivul copilului tău și pentru a seta filtre de conținut.
 2. Instalează o aplicație de control parental de încredere de la terți, precum Qustodio, Norton Family sau Avosmart pentru a bloca site-uri specifice sau categorii.
 3. Configurează filtrul DNS pe rețeaua ta de acasă folosind un serviciu precum OpenDNS FamilyShield pentru a bloca conținutul inadecvat la nivel de rețea.
Prin utilizarea acestor strategii, poți crea un mediu digital sigur pentru copilul tău și poți bloca în mod eficient accesul la site-urile nepotrivite.