Cum să faci față dependenței de smartphone a copiilor tăi?

Cum să faci față dependenței de smartphone a copiilor tăi

A devenit relativ provocator să ții un copil departe de telefon. Pentru majoritatea adolescenților, smartphone-urile sunt cea mai mare dependență. Dependenta de smartphone a generației de astăzi crește rapid odată cu timpul. Experții spun că social media și telefoanele au un impact negativ asupra copiilor. În plus, limitarea timpului petrecut în fața ecranului este relativ provocatoare deoarece, la această vârstă, ei vor să exploreze lumea cât mai mult pot. Deci, cum ar trebui să ne ocupăm de dependența lor de smartphoneuri și cum să le transformăm în comportament responsabil online? Iată cum poți face față și cum poți îmbunătăți lucrurile pentru copiii tăi.

Cum să faci ca copiii tăi să renunțe la telefon?

Telefoanele mobile și alte gadgeturi au multe utilizări, dar nimic nu este bun atunci când depășește limita. Adolescenții atrag o mulțime de probleme atunci când stau pe telefoanele lor mult timp, deși în mod involuntar.

Cum să gestionezi dependența copiilor tăi de smartphone

Care sunt efectele secundare ale dependenței de telefon mobil asupra adolescenților?

Jocurile, platformele de socializare etc., sunt principalele motive ale dependenței excesive de telefoane mobile la copii. Astfel, mai jos sunt câteva dintre pericolele potențiale care vin odată cu dependența de mobil.

1. Conținut pentru adulți

Există mult conținut inadecvat pe Internet. Copiii vor să exploreze și există șanse ca ei să se întâlnească cu aceste lucruri. Multe aplicații de chat și dating online induc în eroare adolescenții cu conținut pentru adulți. De asemenea, folosesc limbaj pentru adulți, care nu este potrivit pentru adolescenți.2

2. Fraude cibernetice

Cu cât cineva petrece mai mult timp pe telefoane, cu atât devine mai predispus la fraudă cibernetică. Adolescenții din zilele noastre nu sunt conștienți că navigarea excesivă pe internet le pune în pericol viața online. Există multe site-uri de phishing, hackeri, prădători online și agresori care sunt răspândiți pe Internet, așteptând victime nevinovate.

3. Platforme de socializare

Este unul dintre cele mai mari motive pentru care adolescenții folosesc în exces telefoanele lor. Aplicațiile de rețele sociale afectează copiii negativ. Utilizarea suplimentară a rețelelor sociale creează un sentiment de falsă identitate. Cu timpul, adolescenții încep să depindă de prieteni necunoscuți și chiar caută validările și aprobările lor. Nu numai atât, dar lucrurile mici încep să îi streseze, cum ar fi să nu obțină suficiente aprecieri la fotografiile pe care le postează.

4. Stil de viață leneș

Deoarece adolescenții sunt atât de absorbiți de telefoanele lor, devin tot mai leneși de la o zi la alta. Acest lucru îi afectează negativ sănătatea. Vederea li se slăbește, se îngrașă, postura lor se înrăutățește, iar aceasta este doar vârful icebergului problemelor fizice.

5. Niciun interes social

Deoarece copiii își petrec tot timpul pe telefoane mobile, interesul lor pentru sport și alte activități sociale scade; în cele din urmă, încetează să petreacă timp cu familia lor și cu prietenii din viața reală. Dacă ne uităm la imaginea de ansamblu, ei devin adulți care lipsesc abilitățile de bază de pe stradă și competențele sociale.

6. Deteriorarea sănătății mentale

Experții spun că timpul excesiv petrecut în fața ecranului alterează capacitățile de răspuns ale unei persoane. Creierul nostru nu este construit să se concentreze asupra ecranului pentru multe ore. De fapt, este construit să se angajeze în evenimente și situații din viața reală. Per total, sănătatea mentală și emoțională a unui adolescent se deteriorează atunci când aceștia petrec mult timp în fața ecranului.

Cum să le limităm utilizarea telefonului?

Este dificil să le limitezi utilizarea telefonului, dar există unele metode care îi vor motiva să reducă aceste obiceiuri.

1. Stabilirea unor limite stricte

Deoarece telefoanele lor sunt punctele lor slabe, ar fi cel mai bine să stabiliți niște limite pentru a le controla. De exemplu, puteți stabili reguli de utilizare a telefonului pentru fiecare membru al familiei din casă. De asemenea, puteți crea zone în care telefoanele să nu fie utilizate în casă. Puteți veni cu reguli cum ar fi: fără telefon în băi și fără telefoane în timpul mesei sau înainte de culcare.

2. Încercați să le fiți modele de urmat .

Dacă doriți să vă limitați timpul petrecut în fața ecranului, este esențial să vă limitați și dumneavoastră timpul petrecut în fața ecranului. Trebuie să vorbiți cu copiii dumneavoastră despre cum smartphone-ul este periculos pentru ei dacă îl folosesc excesiv. În concluzie, trebuie să le oferiți un exemplu adecvat pentru a lupta împotriva dependenței de telefonul mobil.

Comunicarea transparentă va avea întotdeauna rezultate pozitive. Dacă impuneți reguli, trebuie să le faceți cunoscut copiilor motivele din spatele lor. Dacă comunicați corespunzător și deveniți familiar cu partea rea a dependenței de telefonul mobil, ei vor începe automat să se retragă de la aceasta.

3. Sustineți-le pasiunile

Unul dintre cele mai bune moduri de a lupta împotriva dependenței lor de telefoane mobile este de a susține interesele lor offline și de a veni cu mai multe idei care să îi încânte. Dacă le place să joace sport, trebuie să îi încurajezi, deoarece au nevoie de sprijinul tău mai mult decât oricine. În afară de asta, poți de asemenea să vii cu metode productive prin care întreaga familie poate petrece timp împreună făcând ceva, în timp ce stau departe de telefoanele inteligente.

4. Utilizează instrumente de control parental, cum ar fi Avosmart .

După ce aplici toți acești pași, este ideal să ai software de control parental ca Avosmart, care te va sprijini întotdeauna. Protejarea copilului tău cu un astfel de instrument este un lucru perfect de făcut. Cu Avosmart, poți pune limite de timp pentru aplicații și site-uri web. De asemenea, poți să blochezi site-urile web, canalele YouTube , și aplicații pe care credeți că nu sunt potrivite pentru copiii dvs. În plus, acesta vă va furniza rapoarte detaliate și informații despre activitățile lor pe rețelele de socializare. Per total, va reduce indirect timpul lor petrecut în fața ecranului și îi va proteja de pericolele care pândesc online.