Cum să faci tehnologia sigură pentru copiii tăi?

Cum să faci tehnologia sigură pentru copiii tăi

În lumea de astăzi, noi avansuri tehnologice au apărut în toată lumea. De la copiii de 5 ani până la oamenii în vârstă de 70 de ani, toți sunt bucuroși să le folosească zilnic. Cu toate acestea, accesul nelimitat la internet și la alte dispozitive, cum ar fi iPad-urile, ar putea fi dăunător pentru copiii dumneavoastră. Nimeni nu se îngrijorează mai mult de bunăstarea și interesele lor decât dumneavoastră. Prin urmare, trebuie să știți cum să faceți tehnologia benefică și sigură pentru ei.

Tehnologia ajută copiii să comunice privat cu numeroase persoane. În plus, ei pot accesa site-uri web nelimitate pe internet. Dar nu totul pe internet este conform cu vârsta lor. Astfel, părinții trebuie să se asigure că există unele măsuri de siguranță pentru a evita astfel de situații. Desi tehnologia este un instrument excelent pentru a îmbogăți viețile copiilor noștri, trebuie să existe un echilibru.

Câteva sfaturi pentru a cuantifica calitatea interacțiunilor digitale ale copiilor dumneavoastră

Pentru a te menține informat, ar trebui să fii în mod constant actualizat în ceea ce privește mai multe aspecte ale interacțiunilor lor pe Internet. Asta nu doar te ajută să menții un echilibru, dar și restricționează conținutul inadecvat. În plus, promovează un stil de viață digital sănătos pentru copilul tău, care este extrem de necesar. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în acest sens:

  • Ar trebui întotdeauna să verifici dacă aceștia accesează conținut potrivit vârstei lor pe Internet. Există mai multe instrumente, precum și extensii disponibile care te ajută să faci acest lucru. În plus, poți dezactiva cookie-urile pentru site-urile pornografice, astfel încât copilul tău să nu se implice în astfel de activități.
  • Un alt aspect esențial de verificat este dacă ei folosesc aplicații interactive în loc de conținut pasiv. O sută de calorii de gogoși și 100 de calorii de salată nu sunt la fel. Asemănător, să te uiți o oră la YouTube nu este cu siguranță același lucru cu o oră petrecută pe un program de artă digitală.
  • Pentru a echilibra activitățile online și offline, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să limitezi timpul copilului tău petrecut în fața ecranului. Nu vrei să fie lipiți de ecran 10 ore pe zi. Prin urmare, stabilirea unor limite sănătoase în jurul utilizării ecranului ar ajuta cu siguranță.
  • Cum sunt setate setările de confidențialitate pe rețelele de socializare? Străinii pot să îi vadă sau să îi contacteze pe rețelele de socializare? Dacă nu, trebuie să-i îndemni să actualizeze aceste setări cât mai curând posibil. Nu știi niciodată ce fel de oameni se perindă pe Internet. Cu atât de multe cazuri de crimă cibernetică în lumea de astăzi, nu poți fi niciodată prea sigur.
Cum să faci tehnologia sigură pentru copiii tăi

Strategii pentru a ajuta copiii tăi să utilizeze tehnologia în mod responsabil

În timp ce te asiguri că tehnologia îi ajută pe copiii tăi să crească ca persoane, ar trebui să-i protejezi și în siguranță. Prin urmare, cunoașterea și aplicarea acestor strategii ar ajuta cu adevărat să devină utilizatori responsabili de internet. Până la urmă, nu este asta ce ne așteptăm de la copiii acestei generații. Cu o mare tehnologie vine și o mare responsabilitate.

  • Nu le permite copiilor tăi acces nelimitat: Pentru a menține un bun echilibru, trebuie să stabilești niște reguli și limite. Toate dispozitivele casnice trebuie să aibă parole și coduri pe care le știi. În plus, s-ar putea să vrei să stabilești limite de timp pentru cât timp folosesc telefonul sau tableta. Poți face și un joc din asta. De exemplu, le poți acorda 1 oră de timp pe ecran pentru fiecare 2 ore pe care le petrec desfășurând activități offline. În acest fel, le poți crea un mediu sănătos și distractiv.
  • Monitorizează ce se întâmplă și protejează informațiile private: După cum s-a menționat anterior, trebuie să te asiguri că ești întotdeauna în cunoștință de cauză. În plus, protejarea informațiilor confidențiale ale copiilor ar trebui să fie întotdeauna prioritatea. Cu atâtea crime malefice care se petrec pe Internet și pe rețelele sociale, acest lucru este extrem de important. Poți folosi mai multe instrumente disponibile pe Internet pentru a monitoriza activitatea copilului tău. Un astfel de instrument se numește Avosmart, care este destul de cunoscut printre numeroși părinți din întreaga lume. În plus, ar fi cel mai bine dacă le-ai învăța și diferența dintre informațiile private și cele publice. Prin urmare, aceștia ar înțelege cu ușurință pericolele postării de materiale private online.
  • Oferiți-le copiilor dreptul de a decide: Tehnologia este foarte esențială în lumea de azi. Mulți copii afirmă că este principala modalitate de a comunica cu prietenii lor. De când pandemia a lovit lumea, tehnologia a înflorit și a devenit un bun valoros pentru toți. Un pas crucial pe care trebuie să-l faceți este să le oferiți copiilor șansa de a-și exprima opiniile. Regulile și limitele sunt acceptabile atâta timp cât sunt de acord și cu ele. Stabilirea unor reguli stricte fără a solicita părerea lor ar putea ușor să se întoarcă împotriva voastră. În astfel de cazuri, vă rugăm să vă așezați și să aveți o conversație sinceră cu ei, explicându-vă preocupările. În acest fel, puteți, de asemenea, să stabiliți un plan pentru a cunoaște timpul lor petrecut în fața ecranului și activitatea de navigare pe internet.
  • Stabiliți regulile acum: Cea mai mare greșeală pe care majoritatea părinților o fac este să stabilească reguli atunci când se întâmplă ceva înspăimântător. Acest mod de gândire este complet greșit și poate fi destul de problematic. Pentru a fi mereu pregătit și vigilent, ar trebui să stabiliți regulile de la început. Nu numai că va reduce riscul de a se întâmpla ceva groaznic, dar își ține și copilul conștient de pericole. Este dificil să luptăm împotriva utilizării abuzive a tehnologiei în viețile copiilor noștri, dar trebuie să înțelegeți că este necesar. Ajutați-vă copiii să fie în siguranță încurajându-i să folosească tehnologia ca o platformă productivă și pozitivă.

La urma urmei, credem că toți v-ați dat seama de importanța păstrării în siguranță a copiilor voștri . Răspândirea conștientizării de la o vârstă timpurie este de asemenea destul de benefică pentru ei. Pentru a monitoriza activitatea lor de navigare, puteți folosi Avosmart. Este cel mai bun software de control parental de pe piață în prezent. Cu această aplicație, puteți chiar să administrați telefonul copilului dvs. la distanță . În plus, este de asemenea echipat cu o funcție de urmărire care poate localiza cu precizie locația copilului tău. Fii inteligent și ajută-ți copiii să fie și ei inteligenți când vine vorba de tehnologie.