Cum să-ți Protejezi Copiii de Cyberbullying?

Cum să Protejezi Copiii de Cyberbullying?

De astăzi, cyberbullying nu mai este ceea ce era acum zece ani. De la apariția IoT, cyberbullying a crescut la o scară semnificativă. Faptul este că cyberbullying rănește la fel de mult ca bullying, și este mai comun decât alte riscuri care sunt deschise pentru copii care folosesc internetul.

Potrivit unui studiu, 37% dintre adolescenți sunt victime ale cyberbullying. Și nu se termină aici, deoarece 30% dintre ei au fost victime mai mult de o dată. Părinții trebuie să fie atenți și să se asigure că copiii lor nu cad în astfel de locuri întunecate. Aici este unde intervine Avosmart.

Ce este Avosmart, și cum este Avosmart util?

Avosmart este unul dintre cele mai bune programe de control parental pe care le puteți utiliza pentru a filtra conținutul online pentru copiii tăi și să urmărești activitățile lor online. Este foarte ușor de folosit, chiar dacă nu ești priceput în tehnologie. Face o treabă excelentă de protejare a copiilor online. Părinții pot verifica activitatea lor online pe orice dispozitiv, fie că este Windows, Android sau chiar iOS. Există multe funcții pe care le aduce, iar următoarele sunt doar câteva dintre ele:

Filtrarea tuturor conținuturilor sexuale pe toate browserele Limite de timp pentru site-uri web, jocuri și aplicații Blochează aplicațiile și site-urile web pe care nu vrei să le folosească copilul tău Te ajută să monitorizezi activitatea lor pe rețelele de socializare și YouTube Îți permite să urmărești locația copilului tău

Acum, să aruncăm o privire asupra unor modalități prin care poți proteja copiii de cyberbullying.

Cum să-ți protejezi copiii de cyberbullying?

Modalități de a-ți proteja copilul de cyberbullying

1. Comunică și Educă Copiii sunt ființe curioase pentru că multe lucruri le sunt noi. Dar trebuie să te asiguri că copiii nu trebuie să apeleze la internet pentru a căuta răspunsuri. Este pentru că nu vor ajunge să găsească soluțiile potrivite pe internet. În schimb, există șanse foarte mari ca ei să ajungă în locuri pe internet unde nu ar trebui să fie.

De aceea ar trebui să comunici clar cu ei. Copiii ar trebui să se simtă suficient de confortabil pentru a discuta cu părinții lor despre curiozitățile lor. În plus față de asta, educarea lor în anumite domenii este esențială pentru a nu cădea în astfel de capcane. Majoritatea părinților nu își educă copiii cu privire la subiecte cum ar fi educația sexuală, deoarece simt o stânjeneală. Dar acesta este motivul pentru care copiii apelează la alte surse pentru răspunsuri.

2. Definitește limitele Stabilirea limitelor tehnologiei pentru copiii tăi este esențială pentru a te asigura că nu devin victime ale hărțuirii online sau a altor lucruri mai rele. Ar trebui să existe restricții și permisiuni sănătoase atunci când copiii obțin acces la calculatoare și telefoane mobile. A face acest lucru are multe beneficii pentru copii, cât și pentru părinții lor.

Acest lucru îi previne pe copii să devină dependenți de dispozitivele electronice, care sunt dăunătoare. Este consumator de timp și are multe pericole. În plus, le va oferi, de asemenea, timp pentru a se dedica activităților din viața reală și a se concentra asupra lor, mai degrabă decât să-și petreacă timpul la telefon.

3. Învățați-i despre măsurile de securitate Există multe lucruri de avut în vedere dacă vrei să fii în siguranță pe Internet. Deoarece copiii sunt noi în toate acestea, există diferite lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoască. Iată câteva dintre ele.

● Să nu-și împartă niciodată parolele, indiferent cine le cere ● Să respecte pe ceilalți și limitele lor pe internet ● Să își informeze părinții imediat dacă li se întâmplă ceva pe internet care nu ar trebui să se întâmple

Să înveți copiii tăi să fie în siguranță va fi de mare ajutor pentru a combate cyberbullying-ul.

Ce să faci în timpul cyberbullying-ului?

Următoarele sunt câteva lucruri de reținut dacă copiii tăi devin victime ale cyberbullying-ului.

1. Observați comportamentul lor Copiii se vor izola adesea sau vor deveni vizibil tensionați sau deprimați dacă se întâlnesc cu așa ceva. Cyberbullying-ii își amenință adesea copiii să nu le spună părinților, sau copiii înșiși nu le spun părinților lor de teamă. Dacă simțiți că ceva nu este în regulă cu copiii voștri, ar fi cel mai bine să fiți răbdători și să continuați să căutați mai mult.

În astfel de situații, verificarea și urmărirea în liniște a telefoanelor lor nu este recomandată, deoarece asta va panica copiii, făcându-i să se izoleze și mai mult. Prin urmare, cu exceptia cazului când lucrurile scapă de sub control, un astfel de pas nu este cea mai bună idee.

2. Nu răspundeți agresorului Dacă aflați ce se întâmplă sau dacă copilul dumneavoastră vă spune despre asta, primul lucru de făcut este să le spuneți să înceteze să răspundă la agresor. Presupunând că ei încă nu au răspuns, și mai bine. Motivul este că agresorul se așteaptă să răspundeți și exact asta își dorește.

Ei profită în mod nedrept dacă copilul dumneavoastră este supărat și fac ca lucrurile să fie și mai grave. În schimb, spuneți-le să stea departe de computer pentru un timp, să se concentreze pe alte lucruri. Mai mult, ar fi cel mai bine să-i liniștiți, să le spuneți că vă veți ocupa voi de aceasta și să fiți acolo pentru ei.

Cuvinte finale

Confidențialitatea este una dintre cele mai mari preocupări atunci când vine vorba de a fi pe Internet. O mică ajustare în aceasta poate dovedi a fi dăunătoare pentru tine. Cyberbullyingul nu este ceva de luat în derâdere, și trebuie să informezi autoritățile dacă ceva greșit se întâmplă, pentru că este mai bine târziu decât niciodată.

Arătarea sprijinului moral copiilor tăi în astfel de momente este crucială, deoarece este momentul când au cea mai mare nevoie de tine. Educația este la fel de importantă, și copii ar trebui să fie bine conștienți că există astfel de lucruri pe Internet, și este cel mai bine să stai cât mai departe de el cât poți. Cu toate acestea, produsele de control parental, precum Avosmart, sunt o modalitate fantastică de a monitoriza activitățile lor și de a primi o alertă atunci când se întâmplă ceva de genul acesta.