Cum să vorbești cu copiii tăi despre acte de violență și discursuri urâte?

Cum să vorbești cu copiii tăi despre acte de violență și ură

Există o creștere a protestelor privind diverse probleme. Luând în considerare faptul că primim la timp știri despre tulburările civile la nivel mondial, platformele pentru conversații online, rețelele de socializare și aplicații precum Meet , Zoom au devenit un loc pentru dezbateri aprinse. Asistăm la disconfort în timp ce discutăm despre probleme dificile, dar există doar o metodă de comunicare care are o influență negativă: discursul instigator la ură.

Mulți adulți îl pot recunoaște imediat ce îl văd. Copiii, pe de altă parte, constată că este destul de dificil să înțeleagă și să identifice discursul instigator la ură. Devine o provocare pentru părinți să-și ghideze copiii. Acest lucru se datorează în principal faptului că o cantitate considerabilă din timpul lor este petrecută într-o lume digitală, pe telefoanele lor sau pe alte dispozitive.

De exemplu, unele meme-uri conțin discursuri instigatoare la ură, dar arată ca niște glume. Un copil s-ar putea să le privească cu ușurință, dar nu reușește să înțeleagă că meme-ul ar putea duce la un act de violență. Ca părinți și ca adulți, trebuie să-i ajutăm pe copii să devină cetățeni conștienți și sensibili ai societății.

Ce măsuri ar trebui să ia copilul tău pentru a vedea așa ceva întâmplându-se?

  1. Raportare:  Discursul instigator la ură încalcă termenii de serviciu ai aproape tuturor siturilor web și platformelor de social media. Așadar, dacă copilul tău vede ceva de genul acesta întâmplându-se, ar trebui să-l raporteze imediat.
  2. Blocare:  Dacă cineva se comportă necorespunzător cu copiii tăi, aceștia trebuie să-i blocheze. Dacă o fac, agresorul nu va mai putea să-i testeze, și trebuie să raporteze și acest lucru.

Cum să vorbești cu copiii tăi despre actele de violență și discursul instigator la ură?

Ce este discursul instigator la ură și cum duce acesta la acte de violență?

Deși nu există o definiție anume, este o expresie care arată agresiunea față de persoanele dintr-un anumit grup. Aceasta poate implica rasa, religia, culoarea, genul, etnia, orientarea sexuală, dizabilitățile și multe alte lucruri. Oamenii răspândesc astfel de lucruri utilizând diverse metode.

De exemplu, poate fi un comentariu la o postare pe Facebook sau un graffiti pe un perete, sau abuz verbal în public. În general, orice simbol, frază sau cuvânt poate fi discurs instigator la ură, având în vedere că scopul său este să răspândească ura împotriva unei identități.

Dacă discursul instigator la ură nu este verificat, acesta poate duce la acte de violență. Copiii știu când intimidează pe cineva online. În plus, ei cunosc diferența între a răni accidental sentimentele cuiva și a le face rău intenționat. Dar, ei trebuie să înțeleagă că discursul de ură și cyberbullying nu reprezintă sfârșitul liniei.

Potrivit unui studiu din 2019, creșterea discursului urii online duce la o creștere a crimelor împotriva grupurilor minoritare. În plus, evenimentele semnificative declanșează acte de ură. Ura online și victimizarea fac parte dintr-un proces mai larg de dăunare. Începe cu rețelele de socializare și are ceea ce este necesar pentru a deveni realitate.

Cum să vorbiți cu copiii dvs. despre asta?

Indiferent dacă au fost victime ale unui discurs al urii, dacă au batjocorit pe cineva sau dacă nu sunt conștienți de discursul urii, este esențial să le oferiți șansa de a vorbi despre ceea ce simt. Ar fi ideal să începeți prin a-i întreba despre asta.

Puteți întreba dacă a existat vreodată un moment când au fost răniți pentru că cineva a spus ceva. Sau dacă cineva a subliniat că copiii au spus ceva rău cuiva. Dacă nu sunt conștienți de discursul urii, trebuie să le spuneți ce este și de ce ar trebui să fie amabili cu toată lumea.

Acest lucru vă va ajuta să transformați conversația într-o discuție despre ce reprezintă anumite acțiuni și cum afectează persoana respectivă. Copiii s-ar putea să știe că Holocaustul a fost tragic. Dar s-ar putea să nu știe că spunând o glumă rasistă sau antisemită răspândește gânduri similare. Dacă îi faci să înțeleagă că viețile pe care le trăim acum vor fi istorie într-o zi, îi va ajuta.

Acest lucru îi va ajuta să conecteze protestele care au loc astăzi cu condițiile care au făcut ca oamenii să organizeze astfel de acțiuni în trecut. Generația de azi poate face alegeri diferite decât cele pe care le învață la școală. Diferite decât cele ale persoanelor care au participat la acte de rasism, genocid și alte acțiuni violente.

Dacă aveți un copil mic, trebuie să îi faceți să înțeleagă că și un mic termen homofobic poate avea un impact negativ asupra cuiva. Incorporarea acestor lucruri încă de la copilărie va fi o opțiune excelentă. În mod similar, dacă aveți un adolescent mai în vârstă, trebuie să alegeți o conversație mai aprofundată. Trebuie să explici cum participarea la astfel de acțiuni duce la acte de violență.

Totuși, un mod de a verifica activitatea online a copiilor tăi este prin utilizarea Avosmart.

Care sunt funcțiile sale?

Este cel mai bun când vine vorba de control parental și îți permite să faci multe lucruri, dintre care câteva dintre principale sunt:

  1. Control Poți filtra site-urile și seta limite de timp pentru jocuri și aplicații care intră în timpul copiilor tăi de lucru.
  2. Gestionează Cu Avosmart, poți gestiona setările și obține rapoarte ale activităților copiilor tăi.

Multe caracteristici suplimentare sunt utile. De exemplu, există un mod de căutare sigur pentru Google și YouTube. Avosmart verifică conținutul unui site și îl blochează dacă nu este potrivit pentru copii.

Poți filtra cu ușurință site-urile care conțin conținut violent. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji pentru că acum poți fi sigur că copiii tăi vizitează doar site-uri sigure. Mai mult, Avosmart te va notifica când copilul tău încearcă să viziteze un site web blocat.