Este Facebook Messenger sigur pentru copii?

Facebook Messenger este sigur pentru copii?

Este una dintre cele mai faimoase platforme de social media pentru adulti si adolescenti. Mai mult de 2 miliarde de utilizatori folosesc Facebook pentru a ramane in contact cu prietenii lor si pentru scopuri similare. Dintre acesti utilizatori, aproape jumatate dintre ei folosesc Messenger , care este aplicatia de mesagerie si video chat pentru Facebook. Multi adolescenti opteaza si pentru aplicatii precum Instagram si TikTok, dar multi tineri adolescenti folosesc aplicatia Messenger Kids.

Messenger Kids a aparut in 2017. Este o aplicatie de video chat si mesagerie pentru copii pentru a ramane in contact virtual cu familia si prietenii lor. Una dintre partile semnificative ale aplicatiei este ca permite parintilor sa supravegheze ce fac copiii lor, dar parintii se pot baza si pe lista de contacte a listei lor curente de prieteni. In acest fel, copiii se simt autonomi, iar parintii devin fara griji deoarece pot vedea tot ce face copilul lor pe aplicatie. Daca copilul dvs. foloseste aceasta aplicatie, acest articol va va ajuta.

Cum se deosebeste de alte platforme?

În general, copiii sub 13 ani nu se pot înregistra singuri pe platformele de social media. Motivul este dat de COPPA, o lege care protejează datele online ale copiilor. Messenger Kids ignoră această cerință deoarece părinții sunt cei care se înscriu și administrează contul în numele copiilor lor.

Copiii folosesc aplicația într-un mediu în care părinții se ocupă de toate aspectele acesteia. Este aproape ca o platformă preliminară pentru ei înainte de prima lor experiență semnificativă pe social media. Copiii nu au un profil public pe Messenger Kids. Astfel, alți utilizatori de Facebook nu îi pot vedea. De asemenea, părinții pot alege dacă să păstreze sau nu numele și fotografia de profil vizibile pentru alte contacte și prieteni Facebook. Per total, nu există nicio altă platformă de social media care oferă părinților acest nivel de control asupra conturilor de social media ale copiilor lor.

Este Facebook Messenger sigur pentru copii?

Cum funcționează Messenger Kids?

Trebuie mai întâi să descărcați Messenger Kids pe telefonul copilului dumneavoastră. Puteți seta contul acestuia folosind propriul dumneavoastră cont. Iată ce pot face toți părinții cu contul de Messenger Kids al copiilor lor:

  • Stabilește limite de timp pentru utilizarea aplicației
  • Deconectați copilul din aplicație
  • Acceptați sau respingeți cererile pe care le primesc copiii lor și controlează chiar lista lor de contacte
  • Folosește contul de Messenger al părintelui pentru a vorbi cu un copil care folosește Messenger Kids
  • Părinții pot descărca conversațiile copiilor în orice moment

Messenger Kids este o aplicație care se bazează pe implicarea părinților. Există transparență de ambele părți, astfel încât să nu existe o activitate suspectă.

Măsurile de protecție pe Messenger Kids

În 2019, străinilor li s-a permis la întâmplare să participe la conversațiile de grup. A fost consecința unei erori tehnice. Cu toate acestea, experții au rezolvat problema destul de repede. În afara acestui fapt, Messenger Kids este o aplicație extrem de sigură. Iată ce poate face un părinte pe Messenger Kids:

  • Vedeți cu cine vorbește copilul lor
  • Verificați cât timp petrec pe aceasta
  • Cine a fost blocat și deblocat de către copilul lor
  • Primește fiecare imagine pe care o trimit sau o primesc

Copiii nu pot șterge nimic pe această aplicație; astfel, părinții pot derula și citi orice chat doresc pe contul lor. De asemenea, copiii nu pot trimite linkuri video de pe YouTube sau orice alte linkuri în aplicație. Prin urmare, expunerea la conținut potențial dăunător pentru un copil este redusă considerabil.

Care sunt pericolele în Messenger Kids?

Indiferent de măsurile de securitate din Messenger Kids, există încă unele preocupări. De fapt, străinii sunt mai puțin o problemă pe Messenger Kids decât prietenii lor. Intimidarea este comună la adolescenți. În mod similar, și cyberintimidarea este de asemenea comună printre ei. Cu toate acestea, video chat-ul este un punct orb în aplicație.

Astfel, puteți vedea cu cine vorbesc copiii dumneavoastră prin video call, dar nu există nicio înregistrare a chatului. Deci, nu veți ști despre ce vorbesc copiii dumneavoastră. Prin urmare, nu ar exista nicio dovadă dacă copilul Dumneavoastră suferă de cyberintimidare într-un apel video cu cineva.

O altă preocupare este că părinții cred adesea că este prea devreme să-și expună copiii pe platformele de social media. Ei cred că acest lucru îi va face dependenți de aceste aplicații. Nu este doar un risc pentru Messenger Kids, dar și pentru toate celelalte platforme de social media. Părinții pot utiliza diverse metode pentru a stabili limite și timp de folosire pe aceste aplicații. Un astfel de mod este prin utilizarea unor instrumente de control parental precum Avosmart.

Cum ajută Avosmart?

Este unul dintre cele cele mai bune software-uri de control parental pe care le poți folosi pentru a supraveghea activitățile online ale copiilor tăi. Cu Avosmart, poți seta limite de timp pentru aplicații și site-uri web. Nu numai aceasta, dar și poți bloca site-uri web , aplicații , și chiar canale YouTube care par a fi nepotrivite pentru copiii tăi. Vei primi rapoarte regulate privind timpul pe care îl petrec online și poți verifica chiar și conversațiile lor. Per total, utilizarea unui instrument precum Avosmart este cea mai bună modalitate de a te asigura că copilul tău este în siguranță online și complet departe de conținutul nepotrivit.

Concluzie

Messenger Kids este o aplicație sigură pentru părinți pentru a permite copiilor lor să rămână în legătură cu prietenii lor. Deși a avut parte de incidentele sale de încălcare a datelor, astfel de lucruri se întâmplă cu aproape orice altă platformă de social media. Per total, trebuie să fii constant în ceea ce privește supravegherea. Verificarea copilului tău se poate dovedi a fi foarte benefică pe termen lung, deoarece este un mod excelent de a te asigura că ei sunt în siguranță.