Dependența de jocuri a copilului dvs. ascunde probleme de sănătate mintală?

Dependența-de-jocuri-a-copilului-dvs-ascunde-o-problemă-de-sănătate-mentală?

Pentru cei care nu știu, OMS a declarat jocul compulsiv de video game-uri ca fiind o problemă de sănătate mintală . Dacă acesta este cazul cu copilul tău, ar fi cel mai bine să îl introduci la alternative precum jocuri de masă, sporturi fizice, sau chiar petrecerea timpului cu prietenii.

Una dintre problemele foarte comune care afectează tinerii noștri astăzi este dependența de jocuri video. Există o creștere semnificativă a numărului de părinți care caută ajutor de la profesioniști pentru copiii lor deoarece aceștia petrec mult timp pe jocuri video. Din cauza gravității acestei probleme, OMS a declarat-o o condiție mentală. Se aplică persoanelor care joacă video game-uri excesiv într-un mod care le afectează semnificativ viața personală, socială, educațională, profesională și în multe alte aspecte, pentru o perioadă minimă de douăsprezece luni. Deci, mai jos sunt răspunsurile la toate întrebările și preocupările tale.

Când ar trebui să te îngrijorezi despre această problemă?

Mulți copii, și chiar adulți, joacă jocuri video în scop recreativ. Având în vedere aceste lucruri, când ar trebui să fie îngrijorat un părinte? Dacă copilul tău manifestă oricare dintre semnele menționate mai jos, este momentul să abordați problema. Iată simptomele.

  • Copilul tău este mereu preocupat de jocuri, iar acesta pare că viața sa gravitează în jurul acestora. Copilul este mereu fie în timp ce joacă un joc sau vorbește despre acesta. În general, se simte ca și cum jocurile ar fi singura sursă de motivare în viața lor.
  • Interacțiunea socială a copilului a scăzut semnificativ. Aceasta a scăzut atât de mult încât nici nu par interesați de ieșirea din casă și întâlnirea prietenilor lor.
  • Notele copilului tău sunt în declin rapid. Ei refuză, de asemenea, să-și facă temele, iar aceștia nici nu par deranjați de lucruri academice.
  • Dacă îi oprești să se joace jocuri video sau să le ștergi, aceștia au o criză nervoasă, o explozie de furie, sau devin irascibili într-un mod alarmant.
  • Copilul tău minte mereu despre timpul pe care îl petrece jucându-se. În unele cazuri, ei ar putea să fure bani pentru a se juca jocuri video.

De ce ar trebui să te îngrijorezi despre această problemă?

Dacă observi aceste probleme în viața copilului tău, este timpul să te îngrijorezi.

Reducerea somnului

De cele mai multe ori, copiii se joacă multe jocuri video, în special pe timpul nopții, când nimeni nu este treaz pentru a-i deranja. Rezultă că aceștia sunt privați de somn, ceea ce este extrem de dăunător, deoarece mințile lor sunt menite să se dezvolte la această vârstă. Atunci când trebuie să meargă și la școală a doua zi, le afectează și perioada de atenție și învățarea. Lipsa somnului îi face să aibă dureri de cap și să se simtă obosiți pe parcursul întregii zile.

Reducerea exercițiilor fizice

Copiii care se joacă mult jocuri video adesea nu fac mult sport. Toate aceste lucruri contribuie și la probleme fizice secundare precum obezitatea. În plus, exercițiul fizic este esențial pentru dezvoltarea creierului.

Alte probleme de sănătate

Folosirea mouse-ului și a controlorului mai mult decât de obicei poate duce la sindromul tunelului carpian. Multe alte plângeri includ ochii uscați, dureri de cap și dureri de spate. În unele probleme severe, jucătorii neglijează de asemenea igiena lor personală.

Izolându-se social

Când copiii joacă multe jocuri video, interacțiunea lor cu membrii familiei se reduce semnificativ. Sunt singuri cea mai mare parte a timpului, ceea ce îi privează de dezvoltarea multor abilități sociale pe care le-ar putea învăța pur și simplu fiind cu prietenii lor. Deși mulți jucători online sunt sociali, abilitățile pe care acești copii le pot învăța de pe aceste platforme sunt foarte limitate, deoarece nu există interacțiune în viața reală aici.

Niciun interes în lectură sau alte activități educaționale

Când un copil joacă multe jocuri video, nu pare să fie foarte interesat de alte hobby-uri care dezvoltă inteligența unui copil. Citirea cărților și implicarea în activități creative sunt unele dintre abilitățile de care vor avea nevoie în viitor.

Evitând oamenii

Mulți copii se confruntă cu mult stres în viața lor. Pentru ei, lumea jocurilor este mai mult un evadare din realitate. Îi ajută să evite confruntarea cu problemele și găsirea soluțiilor acestora. Este o abilitate foarte esențială pe care copiii ar trebui să o dezvolte în timp ce sunt tineri.

Ca părinte, ce să faci în legătură cu aceste lucruri?

Comunică cu copilul tău

Comunicarea cu ei despre aceste probleme poate fi cea mai bună soluție. Ar trebui să le explici copiilor tăi de ce îți faci griji și cum să îi ajuți în acest sens.

Păstrează limite consistente

Timpul de joc video ar trebui limitat la o oră pe zi, conform multor instituții de renume. Cel mai bun lucru de făcut aici este să rămâi ferm cu limita de timp și să echilibrezi consecințele depășirii limitei de timp pentru jocuri.

Cum să te asiguri că copilul tău este în siguranță pe Internet?

Avosmart este un excelent instrument de control parental care vă va ajuta să vă asigurați siguranța online a copilului dumneavoastră. Cu Avosmart, puteți bloca site-uri web și aplicații care pot fi destul de dăunătoare copiilor dumneavoastră. De asemenea, puteți bloca canalele YouTube care se pot dovedi a fi dăunătoare copiilor dumneavoastră. Îți oferă perspective asupra activităților lor online. De asemenea, puteți fi conștient de locația lor cu ajutorul Avosmart.