Monitorizarea aplicatiilor de control parental este uneori criticată pe baza morală. Se spune că este o formă de spionaj și se pretinde că mintea nu poate crește în întregime într-o atmosferă restrictivă. Părinții uneori se lasă influențați de aceste idei și trăiesc într-un dilemă dacă să folosească sau nu aplicațiile de control parental. În ciuda cunoașterii importanței și a nevoii practice a aplicațiilor de control parental, ei se îndoiesc în a primi ajutor din aceasta.
Ei bine, spionarea copiilor nu este un lucru bun și poate fi adversă când copilul află despre supravegherea părinților săi asupra lui. Dar acest lucru nu se aplică în cazul monitorizarii aplicatiei de control parental .
[caption id="attachment_154" align="aligncenter" width="2000"] Monitorizarea aplicației de control parental nu este spionaj[/caption]De ce nu este spionaj?
Spionajul este numit când cineva în secret - fără a recunoaște subiectul, își ține ochii pe activitățile acestuia. Spionajul se face în scopuri egoiste și nu se leagă în niciun fel de bunăstarea subiectului.
Pe de altă parte, monitorizarea aplicației de control parental este ca un părinte electronic care monitorizează activitățile unui telefon al copilului pentru îmbunătățirea acestuia. Funcționează exact ca regulile pe care le stabilești în familia ta, cum ar fi restricționarea orelor de televizor și nu aruncarea deșeurilor peste tot; pune-le în coșul de gunoi. După ce discuți aceste reguli în cadrul familiei tale și apoi monitorizezi cine încalcă aceste reguli, facând acest lucru induci obiceiuri bune în membrii familiei. Datorită monitorizării, copiii adoptă aceste obiceiuri bune și mai târziu realizează importanța lor. În mod similar, monitorizarea aplicației de control parental sau monitorizarea telefonului copilului tău face același lucru, prin urmare nu este deloc neetică și nu este deloc spionaj.
Aplicația de control parental este ca un supraveghetor digital și nu un spion. Această aplicație poate ține copilul tău departe de dezinfecțiile care se află peste tot pe net și îi interzice, de asemenea, să încalce durata de timp stabilită pentru utilizarea dispozitivului. Este un dar, care îți protejează copilul ca un scut. Cu toții am auzit despre jocuri precum balena albastră, aplicațiile de control parental asigură că nu expun copilul tău acestor spoilere. De asemenea, îl ghidează pe copilul tău să folosească dispozitivul în funcție de nevoie.
Părinții trebuie, de asemenea, să evite depinderea completă de monitorul telefonului copilului și ar trebui să încerce să stabilească o comunicare cu copiii despre restricții și durata timpului petrecut în fața ecranului.
Care ar trebui să fie codul de conduită pentru părinții care folosesc aplicații de control parental?
Părinții care folosesc aplicații de control parental pentru monitorizarea telefonului copilului lor ar trebui să urmeze un anumit cod de conduită. În scopul de a se asigura că copilul nu se simte monitorizat sau spionat.
Discutați restricțiile
Este important să discutați despre restricțiile privind utilizarea telefoanelor, așa cum discutați și alte restricții în familie. Ca atunci când discutați despre etica vorbitului, comportamentului, mâncatului și jocului în aer liber. De asemenea, ar trebui să discutați despre restricțiile pe care le doriți ca etică cu copilul dumneavoastră. Precum utilizarea unui telefon pentru o anumită perioadă de timp, jocurile permise doar pentru o anumită vârstă, ce fel de videoclipuri pot viziona pe Youtube, etc. Făcând acest lucru, copilul dumneavoastră știe pentru ce este monitorizat și astfel îl consideră similar cu celelalte legi din familie. Nu își formează alte percepții în minte.
Conduceți prin exemplu
Când stabilești reguli pentru familie, este la fel de important să îți urmezi și partea ta. Scopul principal al monitorizării aplicației de control parental nu este să afli ce face copilul tău, ci să-l interzici copilului tău să facă ceea ce nu ar trebui să facă. Deci, copilul tău ar trebui să respecte regula discutată de la sine. Blocarea, dată de aplicație, ar trebui să fie ultima opțiune. Pentru asta trebuie să îți respecți propriile reguli, pe care le-ai făcut, cum ar fi nu utiliza telefonul la cină, urmări televizorul pentru un timp limitat, etc. Asta îl va face pe copil să respecte instrucțiunea dată, așa cum se spune că părinții sunt primii profesori ai copilului lor.
Fă-i să împărtășească utilizarea internetului cu tine
Părinții ar trebui, de asemenea, să încerce să aibă o relație cu copiii lor, în care copiii împărtășesc adesea cu părinții ceea ce fac pe dispozitivele lor. Pentru a dezvolta acest obicei, trebuie să-i spui copilului tău; ce faci pe internet. Împărtășește câteva lucruri mici pe care le faci pe telefon, cum ar fi să vorbești cu o persoană știută în comun sau să navighezi pe ceva cu care copiii se pot identifica și așa mai departe. Aceste mici obiceiuri îi vor motiva pe copiii tăi să împărtășească ce fac ei pe telefoanele lor cu tine. Uneori, îi îndrumă cu motivele pentru care nu ar trebui să joace jocuri violente, deoarece o ordine dură fără niciun motiv va stârni curiozitatea care va cauza tentație în mintea lor.
Ce să faci dacă ți-ai prins copilul?
Dacă aplicația de monitorizare a telefonului copilului tău v-a notificat cu privire la vreo năzbâtie. Atunci vorbește cu copilul tău despre acest lucru în cel mai natural mod posibil. La început, nu exagera acționând supărat sau certându-l. Întreabă-l pe copilul tău de ce a făcut asta și comportă-te exact așa cum te simți. Ca părinte, ar trebui să știi că copiii vor face astfel de năzbâtii, așa că arată maturitate și nu te îngrijora atât de mult.
Abordează-o doar ca și când te comporți atunci când copilul tău face o altă năzbâtie. Nu îi manipula amenințându-i cu bătaia, decât dacă îi îndrumi să facă ceea ce ar trebui să facă pe telefon. Comunicarea într-un mod corect este singura soluție. Într-un mod care nu este nici lăsat deoparte, dar nici foarte strict, doar într-o manieră moderată. Astfel, copilul tău o va lua în serios.