În ultimul deceniu, tehnologia a avansat în fiecare ocupație din lume. Laptopurile, smartphone-urile, tabletele, televizoarele inteligente și consolele ne-au preluat viețile. Astfel, timpul petrecut în fața ecranului a devenit o parte naturală a zilei noastre. În timp ce lucrăm, laptopurile noastre sunt cele mai bune prietene, deoarece ne permit să efectuăm orice sarcină ne-a fost dată. În plus, telefoanele mobile au devenit o necesitate pentru toată lumea. Vorbim la telefon, trimitem mesaje, navigăm pe internet sau ascultăm muzică folosind telefoanele noastre mobile. Cu toate acestea, prea mult timp petrecut în fața ecranului într-o zi ar putea fi fatal pentru sănătatea noastră. Astfel, trebuie să controlăm acest lucru cât mai mult posibil.
Timpul de ecran
De când a apărut pandemia de Covid-19, munca de acasă a devenit un habitat natural. Pentru studenții universitari și școlari, prelegerile online sunt noul normal. Deși toate acestea reduc riscul de a contracta virusul, a crescut rapid timpul petrecut în fața ecranului. De exemplu, studenții trebuie să stea în timpul prelegerilor zilnice timp de 6 ore pe zi. În plus, întotdeauna aveți nevoie de un laptop pentru a vă completa sarcinile academice zilnice. În medie, studenții petrec un timp de ecran zilnic de cel puțin 8-12 ore.
De ce este excesul de timp petrecut în fața ecranului dăunător pentru tine?
Pot exista numeroase avantaje și dezavantaje ale posesiei unui laptop și modul în care acestea îți fac viața mai ușoară. Cu toate acestea, există multe dezavantaje și părți întunecate privind privitul la ecran pentru o perioadă prea lungă.
- Vedere: Privirea îndelungată la ecranul tău poate cauza multe probleme cu vederea. Efortul pe care un ecran cu pixeli îl poate provoca ochilor a fost reprezentat de numeroase lucrări de cercetare și studii de caz. În plus, o postură și poziție slabe pot provoca dureri de spate și probleme cervicale.
- Somn: Multe studii dezvăluie că utilizarea crescută a laptopurilor și tabletelor cauzează mai multe perturbări în somn. Este extrem de important ca organismul să se odihnească suficient pentru activitățile zilei următoare. Cu toate acestea, timpul excesiv petrecut în fața ecranului poate ruina ciclul tău de somn și, în cele din urmă, vei ajunge să te simți obosit tot timpul.
- Învățare: Copiii și tinerii adulți care petrec mult timp uitându-se la televizor sau pe telefoanele lor vor suferi cel mai probabil de tulburări de atenție. În plus, orice lucru care afectează atenția va afecta cel mai probabil și învățarea. Așadar, acest lucru ar putea fi fatal pentru viitorul copilului tău.
- Emoții și personalitate: Cercetătorii au descoperit că copiii care se joacă jocuri video mai mult de 2 ore pe zi vor suferi multe dificultăți psihologice. Jocul de jocuri violente poate cauza o creștere a agresiunii și poate reduce sensibilitatea la alte probleme. Mai mult, dependența de jocuri poate micșora regiunile creierului responsabile pentru empatie, compasiune și controlul impulsurilor. Este provocator să estimăm cât de mult durează până când creierul revine la normal după asta.
- Greutatea și sănătatea generală: Privirea a două sau mai multe ore de televizor zilnic poate afecta cu adevărat greutatea dvs., iar acest lucru este valabil pentru toate grupele de vârstă. Este în special foarte fatal când vine vorba de a fi un adolescent. Studiile au prezis de asemenea colesterolul înalt și tensiunea arterială printre copii. Acest lucru ar putea fi fatal pentru sănătatea dumneavoastră, mai ales când aveți întreaga viață în fața dumneavoastră.
- Abilități sociale: Experiențele online și rețelele de socializare pot ajuta cu adevărat la conectarea cu oamenii, stimulând comunicarea și creativitatea. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat atunci când tot ceea ce faci este să te uiți la un ecran. Adolescentii folosesc de obicei telefoanele pentru a evita conversațiile cu alte persoane. Acest lucru va distruge cu adevărat abilitățile lor sociale și nu îi va face suficient de încrezători pentru a avea o discuție față în față. Astfel, timpul petrecut în fața ecranului trebuie redus cât mai mult posibil.
Cum să devii cunoscător al timpului petrecut în fața ecranului?
- De înțeles, laptopurile și telefoanele sunt necesare pentru a te ajuta să-ți desfășori activitățile zilnice. Chiar și pentru lucrările de la facultate, este necesar să te uiți la un ecran în zilele noastre. Prin urmare, acest lucru ar trebui limitat la asta. Studenții trebuie să-și limiteze timpul petrecut în fața ecranului pentru scopuri academice și să aibă o limită strictă privind utilizarea recreativă.
- Adolescenții de astăzi sunt întotdeauna la curent cu rețelele de socializare. Snapchat, Instagram, Twitter sunt printre aplicațiile lor favorite. Este cu adevărat important să limitați toate activitățile de derulare și mesagerie la o porțiune considerabilă. Trebuie să stabiliți un timp strict de utilizare pentru aceste aplicații și să vă respectați programul. Este esențial pentru obiectivul dvs. de a reduce timpul petrecut în fața ecranului.
- Dacă trăiți cu familia dvs., ar fi avantajos pentru toată lumea din casă să aibă un timp de blocare a ecranului. Toată lumea trebuie să își lase telefoanele, laptopurile și tabletele deoparte. În plus, ați putea toți să vă angajați într-o activitate distractivă pentru a îmbunătăți conexiunile și a reduce plictiseala. O pauză de câteva ore de la ecrane este benefică pentru toată lumea. De asemenea, puteți utiliza Avosmart pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului.
Care sunt funcțiile Avosmart?
Avosmart este un instrument de control parental de top, iar aici sunt lucrurile pe care le puteți face cu acesta.
- Control : Cu ajutorul Avosmart, puteți filtra site-urile și stabili un limită de timp pentru aplicațiile de jocuri și orice altceva care vine în mijlocul lucrurilor copiilor dvs. De asemenea, puteți seta limite de timp pe aplicațiile Android, iOS și Windows.
- Gestionați : De asemenea, puteți gestiona setările și obține rapoarte cuprinzătoare ale activităților copiilor dvs. de oriunde.
Există, de asemenea, un mod de căutare sigur pentru platforme precum Google și YouTube. Avosmart verifica conținutul unui site și îl blochează dacă acesta nu este potrivit pentru copii.
În plus, părinții pot monitoriza YouTube activitățile copiilor lor. Aceștia pot bloca un anumit canal sau un video dacă consideră că acesta nu este potrivit pentru ei.