Timpul petrecut in fata ecranului si familia ta

Timpul petrecut în fața ecranului în familie

Astăzi, foarte des, poți vedea un cuplu sau un grup de prieteni într-un restaurant care se uită la telefoane în loc să se uite și să vorbească între ei. În mod similar, poți găsi cu ușurință o familie în care fiecare membru este ocupat cu dispozitivele lor și nimeni nu caută sau acordă atenție celorlalți. Aceste obiceiuri de lipirea privirii de ecran ne fură multe la fiecare moment. Ne îndepărtăm de lumea reală și de conexiunea reală, nu putem simți acest lucru pentru că credem că facem lucrul nostru online sau vorbim cu un prieten distant, dar în realitate, lipirea privirii de un ecran ne influențează viața în mai multe moduri.

Studiul timpului petrecut în fața ecranului

Un studiu realizat despre impactul timpului petrecut în fața ecranului asupra relațiilor de familie și a copiilor dezvăluie multe fapte, care pot determina orice persoană rezonabilă să-și reconsidere și să se gândească din nou la obiceiul lor de a se uita la ecran. Într-o familie, copiii sunt considerați cei mai importanți, iar studiul dezvăluie unele efecte îngrijorătoare și alarmante ale ecranului asupra copiilor.

Aplicația pentru timpul petrecut în fața ecranului

Studiul dezvăluie că părinții folosesc adesea ecranele pentru a-i implica pe copii în ele. Astfel, ei nu trebuie să se confrunte cu nicio dificultate și pot fie să își facă treaba, fie să navigheze pur și simplu pe smartphone-ul lor. Această metodă pare să funcționeze pentru părinți, deoarece le facilitează sarcina, dar faptul de a lăsa mereu bebelușul implicat în ecran, îi face mai puțin social cunoscut și pe termen lung le afectează viața.

Părinții folosesc, de asemenea, ecranele în timp ce interacționează cu copiii lor, în etapele inițiale, copiii își învață comportamentul uitându-se la părinți sau îngrijitori. Deoarece părinții rămân ocupați cu ecranul în timp ce interacționează cu copiii, copiii învață aceleași lucruri și de asemenea caută să facă ceea ce fac părinții.

Timpul pe ecran și relațiile

Nu numai copiii, dar timpul pe ecran are impacte și asupra relațiilor; care este un factor de legătură pentru o familie. O relație devine mai profundă prin petrecerea timpului împreună și ascultarea reciprocă, dar timpul petrecut în fața ecranului acționează ca un obstacol în aceste activități și slăbește relația voastră. Cuplurile încep să-și înțeleagă greșit soțul/soția în lipsa unei comunicări reale. Acest lucru poate duce la probleme în familie, sau cel puțin veți rata multe pe care le-ați putea face împreună fără a fi lipiți de ecran.

Timpul petrecut în fața ecranului este o problemă în creștere atât pentru individ, cât și pentru familiile lor. Dar ecranul nu este rădăcina tuturor acestor probleme. Aceasta este era tehnologiei digitale și ecranele au revoluționat lumea noastră. În această eră a digitalizării, a rămâne departe nu este o soluție. Dar avem nevoie și trebuie să devenim cetățeni digitali buni.

Dependența de ecran afectează viața de familie, dar utilizarea conștientă a tehnologiei digitale poate face minuni în viețile noastre de familie și poate consolida unitatea noastră. A fi un bun cetățean digital înseamnă să te adaptezi pentru a folosi tehnologia și să nu fii folosit de aceasta. Putem fi un bun cetățean digital făcând mai multe lucruri. Pentru a ne elibera de dependența de ecran, trebuie să recunoaștem motivele care ne fac să fim lipiți de ecran. Un factor fiziologic renumit este Frica de a Pierde ceva, care ne îngrijorează mereu că dacă nu verificăm des știrile, vom pierde ceva. Trebuie să ne distanțăm de acest comportament și să planificăm conștient timpul pe care îl petrecem pe ecran.

Pentru asta, avem nevoie de un manager de timp pe ecran, care să ne informeze despre timpul nostru zilnic de pe ecran și să ne notifice când limita este pe cale să expire. Aplicația Avosmart pentru timpul petrecut pe ecran vă poate ajuta să vă gestionați timpul pe ecran. Pentru asta, trebuie să instalați aplicația și să planificați anumite ore pe zi de utilizare a ecranului care incorporează toate nevoile voastre digitale. Odată ce orele sunt setate, aplicația de timp pe ecran va începe să funcționeze și să le gestioneze. Aplicațiile de timp pe ecran realizate de Avosmart vă vor ajuta să definiți modul sănătos în era digitală pentru familia voastră. Odată ce începeți să practicați acest obicei de utilizare conștientă și limitată a ecranului, acesta va deveni parte a vieții voastre și veți realiza cât de mult v-ați pierdut fiind lipiți de ecran.

Mai degrabă decât să loviți tehnologia să fie un blestem pentru viața de familie, o puteți transforma într-un fir care îi unește pe membrii familiei dumneavoastră. Pentru asta, puteți discuta despre interesele comune ale membrilor familiei și, în funcție de acestea, puteți juca jocuri sau puteți urmări materiale de interes similar împreună. Utilizarea ecranelor împreună cu membrii familiei vă va apropia și vă va ajuta să vă înțelegeți reciproc.

Este de asemenea grozav să ieșiți în aer liber la cinema, când faceți lucruri împreună, aceasta îmbunătățește relația voastră. Pe internet, puteți găsi multe activități pe care le puteți face cu familia. Aplicațiile de monitorizare a timpului de ecran Avosmart vor sugera, de asemenea, activități care vor defini un mod sănătos de utilizare a tehnologiei pentru familie.

Aplicând ideile de mai sus în viața ta, vei fi un cetățean digital deștept și un mare bărbat de familie. Devenind un bun cetățean digital și bărbat de familie, aplicațiile de monitorizare a timpului petrecut în fața ecranului și utilizarea ecranelor împreună vor ajuta, dar în afară de asta trebuie să faci și câteva reguli; ca de exemplu, să nu folosești un ecran la masa de cină sau în timp ce urmărești un spectacol de familie sau în timpul unei conversații cu un copil. Acești pași mici vor schimba semnificativ viața ta de familie. După aceea, timpul pe care îl economisești limitând timpul petrecut în fața ecranului. Poți să îl folosești vizitând locurile preferate, petrecând timp împreună la piscină sau într-un parc de distracții. Dacă ai un bebe, încearcă să îi dai cât mai puțină expunere la ecran. Interacțiunea verbală este cea mai bună hrănire pentru bebeluș.