Aplicație pentru timpul petrecut în fața ecranului. Cum să reglementezi timpul pe care copilul tău îl petrece în fața ecranului înainte de culcare?

Aplicație pentru timpul petrecut în fața ecranului

Copiii de astăzi ar alege să se uite la televizor înainte de a citi o carte în orice zi. Este mai interactiv, distractiv și simplu. Multe familii și copii se uită la televizor înainte de a merge la culcare. Poate fi greu să nu o faci, după o lungă zi de muncă. Până la urmă, cu toții vrem să ne relaxăm și să ne destindem.

Cu toate acestea, multe studii au arătat că timpul petrecut în fața ecranului înainte de culcare poate fi dăunător pentru sănătatea copilului tău. Aceasta poate duce la probleme de somn - cum ar fi insomnie - sănătate precară, pierderea concentrării, etc. Dar reglementarea timpului petrecut în fața ecranului poate fi ceva provocator de controlat, deoarece ecranele sunt atât de captivante.

Un mod de a-ți ușura sarcina este să folosești o aplicație de limitare a timpului pe ecran , cum ar fi Avosmart. Există multe aplicații gratuite de control parental pentru a fi folosite, dar Avosmart se numără printre cele mai bune. Puteți seta o limită de timp pentru jocuri și Internet. Puteți bloca anumite aplicații, seta o limită de timp dată, sau creați un program orar propriu! Nu numai atât, dar puteți, de asemenea, verifica locația copilului dumneavoastră. Partea cea mai bună? Toate acestea pot fi făcute de la distanță. Aplicația este gratuită pentru descărcare și utilizare.

Cum Ecranele Influentează Ora de Culcare a Copilului Dvs.

Mai întâi de toate, ecranele emit raze albastre. Aceste raze înșală creierul tău să creadă că e zi, când de fapt nu e. Ele întârzie de asemenea eliberarea melatoninei, un hormon important necesar pentru somn. Cu toate acestea, acesta este doar factorul fizic al daunei pe care ecranele o pot provoca. Ai pierdut vreodată noțiunea timpului răsfoind Instagram sau feed-ul tău de Facebook? Ai fost vreodată distras de altceva pe telefonul tău când tot ce voiai era să verifici ora? Este efectul psihologic al ecranelor. Expunerea copilului tău la ecrane chiar înainte de culcare va alimenta numai dependența lor. În plus, razele albastre îl fac dificil pentru copilul tău să se desprindă de dispozitivul lor. Ca rezultat, somnul lor este întârziat sau restricționat.

Cu toate acestea, somnul întârziat nu este singura problemă. Lipsa somnului poate cauza insomnie și depresie, printre alte complicații. Acest lucru va duce la o sănătate fizică, cât și mentală slabă.

Cât timp de ecran este suficient?

Acum, probabil vă întrebați cât timp de utilizare a ecranului este suficient pentru copilul dvs. Există un ghid simplu pe care îl puteți urma pentru a vă asigura că copilul dvs. își ia somnul de care are nevoie:

● Dacă copilul dvs. are mai puțin de 18 luni, încercați să-l țineți departe de ecrane cu totul. ● După 18 luni, puteți începe să expuneți copilul la ecrane. Cu toate acestea, încercați să faceți experiența lor cât mai educativă posibil. Jucați jocuri interactive, urmăriți videoclipuri, faceți exerciții de învățare digitală, etc.

Pentru a reglementa cel mai bine copilul dvs., utilizați dispozitivul cu el ori de câte ori este posibil. Astfel, vă puteți asigura că acesta folosește dispozitivul în mod înțelept. Puteți, de asemenea, să vă monitorizați timpul pe care îl petrec în fața ecranului folosind aplicații gratuite de control parental. Atât dvs. cât și copilul dvs. veți beneficia de aceasta.

aplicație de limitare a timpului pe ecran

Gestionarea timpului de utilizare a ecranului pentru copilul dvs.

În afara unei aplicație de limitare a timpului pe ecran , există și alte modalități prin care puteți gestiona cât de mult este expus copilul dvs. la un ecran:

Creați o rutină de culcare

În primul rând, poți crea un program simplu de culcare care este ușor de urmat pentru tine și copilul tău. Asigură-te că elimini orice distrageri - cum ar fi ecranele - din acest plan. Programul poate include de la citirea unei cărți, ascultarea de podcasturi, la timp pentru joacă. Observă că toate acestea sunt activități relaxante. Dacă te menții la programul tău zilnic, acesta va adera.

Setează o limită de timp

Poți aloca o anumită perioadă de timp pentru ecrane sau să le blochezi complet. Cum alegi să faci acest lucru depinde de tine. Poți să faci acest lucru manual sau să folosești o aplicație de limitare a timpului pe ecran . Cu toate acestea, utilizarea aplicațiilor gratuite de control parental se dovedește a fi un pic mai convenabilă. Acestea pot seta o limită de timp bazată pe oră, ajustată la nevoile tale. Astfel, poți fi sigur că copilul tău este pregătit pentru culcare.

Menține un mediu de dormit bun

Uita-te o clipă de gestionarea timpului petrecut în fața ecranului. Nu poți forța un copil să se ducă la culcare dacă este într-un haos. Trebuie să fie suficient de atrăgător încât să nu aibă dificultăți în a adormi noaptea. Asigură-te că micuțul tău doarme într-un loc departe de dispozitivul lui, astfel încât să nu se simtă obligat să-l folosească. În cele din urmă, asigura-te că patul lui este confortabil și că are alte activități sănătoase înainte de culcare. Aceasta poate include cărți, jucării, etc.

Încheiere

S-ar putea să știți până acum cât de dăunătoare pot fi ecranele pentru sănătatea unui copil. Acestea nu îi afectează doar fizic, ci și mental. De aceea, revine în sarcina dumneavoastră să controlați timpul petrecut de copilul dumneavoastră în fața ecranului. Dar poate fi destul de provocator să determinați copilul dumneavoastră să respecte un program de somn. Întotdeauna puteți alege să stabiliți propriile reguli, dar luați în considerare utilizarea unei aplicații de control al timpului petrecut în fața ecranului, cum ar fi Avosmart. O aplicație de control parental vă va permite să adăugați restricții de utilizare a ecranului și limite de timp. Este, de asemenea, gratuită și accesibilă. În plus, puteți stabili o rutină de somn pe care copilul dumneavoastră să o respecte în fiecare seară. Poate că ar trebui să luați în considerare stabilirea unei reguli de „fără ecrane”. Și, în sfârșit, asigurați-vă că copilul dumneavoastră doarme într-un mediu în care nu se simte obligat să își folosească telefonul.