Impactul negativ al unui timp prea lung petrecut în fața ecranului asupra copiilor

Impactele Negative ale Prea Multului Timp Petrecut în Fața Ecranului asupra Copiilor

Este într-adevăr adevărat că electronica a devenit o parte crucială a vieții fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, ne întrebăm cu toții despre impactul negativ al timpului mare petrecut în fața ecranului asupra copiilor noștri și asupra noastră. Multe dovezi arată, de asemenea, efectele dăunătoare ale timpului petrecut în fața ecranului. O soluție simplă la aceasta este să reducem timpul petrecut în fața ecranului. Ar ajuta dacă ați lua în considerare să învățați despre efectele adverse ale timpului mare petrecut în fața ecranului și alte sfaturi pentru a ajuta la limitarea utilizării telefonului. Așadar, iată o privire asupra impactului negativ pe care îl are prea mult timp petrecut în fața ecranului asupra copiilor.

Impactul negativ al timpului petrecut în fața ecranului asupra sănătății copiilor

Indiferent dacă familia dvs. se holbează la smartphone-urile lor sau dacă televizorul funcționează în fundal, timpul petrecut în exces în fața ecranului este întotdeauna rău. Deci, iată câteva moduri în care acesta le afectează viața copiilor dvs.

  1. Prea mult timp petrecut în fața ecranului înseamnă, de asemenea, un stil de viață foarte pasiv și sedentar. Dacă copiii tăi stau mult timp și se joacă jocuri video, se uită la televizor sau își verifică telefoanele, acest lucru poate crește riscul de obezitate. De asemenea, afectează sănătatea cardiovasculară și poate crește riscul de diabet și alte boli.
  2. Lumina care vine de la dispozitivele electronice intervine în ciclul de somn al creierului. Acest lucru poate împiedica copilul tău să aibă un somn bun. Prin urmare, copiii ar trebui să își păstreze telefoanele în afara dormitoarelor și să înceteze să le folosească cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare. Acest lucru le va îmbunătăți calitatea somnului.
  3. Un timp mare petrecut în fața ecranului duce, de asemenea, la poziții incorecte, care pot cauza probleme cronice de gât, umeri și spate. Prin urmare, copiii ar trebui să ia pauze de la ședere și să se plimbe și să se întindă. Ar trebui să te asiguri întotdeauna că scaunul lor oferă un sprijin adecvat pentru spate, iar dispozitivul ar trebui să fie la nivelul ochilor lor.
  4. De asemenea, petrecerea unui timp prea îndelungat în fața ecranului poate avea un impact negativ asupra sănătății emoționale a copilului dumneavoastră. Conform experților, un timp mare petrecut în fața ecranului și depresia sunt conectate cu o creștere a tendințelor suicidare. De asemenea, aceasta diminuează capacitatea unei persoane de a citi emoții în general.

În plus, copiii care au un timp de vizionare de mai mult de două ore au punctat comparativ mai puțin la testele de limbă și alte teste de gândire. Iar cei care au un timp de vizionare de mai mult de șapte ore au experimentat subțierea cortexului cerebral. Această zonă este legată de raționament și gândire critică.

  Impacturile negative ale prea mult timp petrecut în fața ecranului asupra copiilor

Sfaturi pentru reducerea timpului de vizionare

Nu pare a fi atât de ușor să îți limitezi timpul de vizionare la câteva ore, dar utilizarea acestor sfaturi te poate ajuta să reduci timpul pe care copiii tăi îl petrec în fața ecranului.

  1. Mulți părinți sunt modele pentru copiii lor. Așadar, aceștia vor fi influențați de lucrurile bune și rele pe care le faceți. Așadar, amintiți-vă mereu că dați un exemplu pentru copiii dumneavoastră ori de câte ori vă uitați la un serial pe internet. Astfel, menținerea televizorului deschis în fundal sau răsfoirea constantă a telefonului nu va ajuta copiii. Ar fi cel mai bine să limitați timpul petrecut în fața ecranului și să-i lăsați să vă vadă. Acest lucru va seta un bun exemplu.
  2. Ca familie, ar trebui să selectați un timp pentru toată lumea când nimeni nu ar trebui să-și folosească telefoanele sau alte dispozitive electronice. Puteți folosi acel timp pentru a lega relații de calitate în familie. Aceste lucruri vor oferi tuturor șansa de a se cunoaște mai bine.
  3. Puteți folosi întotdeauna instrumente de control parental pentru a limita timpul petrecut de copiii dumneavoastră în fața ecranului și chiar pentru a bloca și a filtra conținutul nedorit. Instrumente de control parental precum Avosmart vă vor ajuta să stabiliți o limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului, iar după ce copiii dumneavoastră o depășesc, vor fi blocați din aplicația respectivă.
  4. Va fi cel mai bine dacă veți lua în considerare și crearea de reguli precum interzicerea dispozitivelor electronice în dormitor, nu numai telefoanele, ci și alte dispozitive electronice.

Timp ideal de vizionare

Mulți oameni se întreabă care este timpul ideal de vizionare. Deși pare o întrebare relativ simplă, depinde de ce ecran te uiți și de ce. Potrivit AAP (Academia Americană de Pediatrie), ar trebui să evitați ecranele pentru copiii cu vârste cuprinse între optsprezece și douăzeci și patru de luni. Copiii peste doi ani ar trebui să aibă doar aproximativ 1-2 ore de timp de vizionare pe ecran în fiecare zi. De asemenea, adulții ar trebui să încerce să-și limiteze timpul total de vizionare pe ecran după orele de muncă.