Ce trebuie să știi exact despre anime și manga?

Ce trebuie să știi exact despre anime și manga?

Manga japoneză, care este un stil foarte stilizat de benzi desenate japoneze; anime, care sunt desene animate în aceeași manieră; și alte tipuri de cultură pop sunt populare printre adolescenți și tineri adulți. Majoritatea personajelor manga și anime sunt caracterizate de ochi mari, rotunzi și pot fi găsite într-o gamă largă de genuri, de la acțiune la science fiction și comedie romantică.

Pe lângă artele marțiale și mediu, în poveștile timpurii de artă și istorie japoneză sunt adesea incluse și alte aspecte ale culturii japoneze, cum ar fi istoria și literatura, cum ar fi teatrul kabuki. Aceste filme pot avea, de asemenea, protagoniste feminine puternice, evenimente metafizice și un monstru similar cu Godzilla, printre altele. Cărțile, jocurile video, episoadele de televiziune și filmele produse în acest mod prezintă o diversitate de vârste reprezentate în ele. Poveștile sunt adesea serializate, iar tinerii așteaptă cu nerăbdare publicarea fiecărui nou capitol.

Manga și anime Au o istorie lungă și ilustră în Japonia și sunt foarte apreciate. Este esențial, totuși, ca lectura, jocul și conținutul vizual la care copilul dvs. este expus să fie adecvat pentru vârsta ei. Ea va obține mai mult din asta și se va feri de unele dintre temele mai mature pe care manga și anime le pot avea, precum și de alte forme de divertisment. Veți afla mai multe despre cum să alegeți cele mai potrivite cărți de benzi desenate pentru copilul dvs., precum și cum benzile desenate pot ajuta copilul dvs. să dezvolte o iubire de o viață pentru citit. Oricine a văzut vreodată Sailor Moon sau a jucat Pokemon Go (vă amintiți când aplicația a făcut furori în lume înapoi în 2016?) a avut o anumită expunere la anime-ul și cultura japoneză. Deși anime nu este un fenomen nou în Statele Unite, popularitatea sa a crescut dramatic în ultimele două decenii. Anime este una dintre cele mai populare forme de divertisment din lume și devine tot mai popular în Statele Unite. O mare parte a bazei de fani este formată în special din copii (fără a face un joc de cuvinte). Rezultatul a fost o explozie a culturii anime care include acum televiziunea, filmele, rețelele de socializare, ficțiunea de fan, meme-urile și o multitudine de alte forme de exprimare. Deci, ce este exact anime și în ce se diferențiază de alte forme de media sunt întrebările. În acest articol, vom discuta istoria fenomenului, de ce copiii sunt atrași de acesta, unde pot să-l găsească, pericolele potențiale și alte aspecte ale atracției sale.

Ce este exact anime?

Anime este o formă specială de desen animat realizat sau influențat de animația japoneză. Uneori este menționat ca manga. Luați în considerare asta: toate emisiunile anime sunt desene animate, dar nu toate desenele animate sunt programe anime, și invers. Stilul artistic asociat cu anime este destul de distinct și ușor de identificat. Sunteți, fără îndoială, deja familiarizați cu ochii mari, părul sălbatic, brațele și membrele lungi, și alte caracteristici ale personajului. Din cauza acestui stil exagerat, personajele au capacitatea de a comunica mai ușor emoțiile lor, care sunt numeroase în anime.

Ce arm anume trebuie să știți despre anime

Tehnici de animație tehnică, cum ar fi prim-planurile dramatice și zoomurile, iluminarea puternică și culorile vii, toate contribuie la impactul emoțional al anime. Dar, dincolo de stilul său vizual unic, anime a câștigat inimile fanilor datorită complexității personajelor sale și a intrigii liniilor sale de acțiune.

Motivele popularității anime în Statele Unite

Industria animației japoneze a existat aproape un secol, iar în prezent serialele și filmele din țară sunt difuzate în întreaga lume. America a fost un fan al anime-ului încă din anii 1960, când Speed ​​Racer, favoritul copiilor de atunci, a apărut pentru prima dată pe scenă. În anii 1990, îndrăgitul Studio Ghibli a fost responsabil pentru o serie de succese la box-office. La Premiile Academiei din 2001, Spirited Away a fost nominalizat la Premiul Academiei pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Nu mult timp după aceea, o întreagă generație de copii a crescut urmărind Pokemon și DragonBall Z, două seriale de televiziune animate pentru copii care au fost difuzate pe posturile de televiziune din întreaga națiune. Astăzi, copiii pot viziona anime la cerere prin servicii precum Hulu, Netflix, Amazon Prime și altele, demonstrând că interesul pentru gen este puternic și nu dă semne de scădere.

Doar pentru că ceva este animat nu înseamnă că este destinat copiilor.

În Statele Unite ale Americii, programele animate sunt adesea țintite către și produse pentru copii. Desigur, există excepții, dar în ansamblu, adulții preferă divertismentul live-action în fața celui animat în majoritatea cazurilor. Pe de altă parte, programele animate japoneze sunt create pentru oameni de toate vârstele și este normal ca adulții de 40, 50 de ani și peste să aiba personaje și episoade de anime preferate. Cu toate acestea, în ciuda faptului că materialul este animat, anime-urile pot include subiecte care sunt destul de adulte ca natură, variind de la dramă serioasă până la erotism.

Pericolele de a privi la anime

Acest lucru ne duce la o discuție despre unele dintre pericolele cu care copiii se confruntă atunci când sunt imersați în lumea anime. În parte datorită faptului că atât de multe seriale și filme anime sunt destinate adulților, probabilitatea ca un copil să fie expus la conținut foarte nepotrivit este destul de mare. Acest lucru include lucruri precum violență, limbaj dur, nuditate, utilizare de droguri și material sexual - practic orice ar vedea copiii într-un film live-action cu clasificare R, minus violența și limbajul vulgar.

Pe măsură ce anime-ul a devenit mai răspândit, totuși, o scurtă căutare pe Google poate dezvălui dacă un anumit program TV sau film este destinat copiilor sau adulților, permițându-vă să stabiliți reguli pentru ceea ce poate și nu poate fi văzut. Din fericire, nu există o lipsă de anime care este în întregime potrivit pentru ca tinerii copii să se uite. Avosmart vă poate ajuta, de asemenea, să vă păstrați copiii în siguranță de la informațiile nepotrivite prin interzicerea unor anumite tipuri de conținut, precum și a unor site-uri web specifice, printre altele.

Ce resurse folosesc copiii pentru a găsi anime?

Dacă te uiți suficient de atent, poți găsi anime în aproape orice colț al internetului - și asta nu este o exagerare. A devenit profund înrădăcinat în cultura internetului într-un mod în care puține alte lucruri au reușit. Există o multitudine de materiale disponibile, variind de la filme lungi și episoade de televiziune până la mesaje marcate cu hashtag-uri pe rețelele sociale, fan fiction și alte forme de expresie.

Participarea la convențiile de anime este un alt aspect proeminent al culturii anime. Un număr mare de costume (cunoscute sub numele de cosplay), discuții, spectacole, săli de vânzători și alte activități se desfășoară în timpul acestor festivaluri și adunări de fani.

Există o conexiune între anime și manga?

Să luăm în considerare acest lucru: anime înseamnă pentru desene animate ceea ce manga înseamnă pentru benzi desenate. Este un hibrid dintre cele două. Manga este în principiu o variantă pe hârtie (sau ebook) a anime-ului, prezentând tehnici de desen identice și subiecte identice cu seria de anime pe același suport.

Manga este extrem de populară în Japonia și a devenit o parte a culturii naționale a țării. De fapt, manga a fost prezentată în mod proeminent în ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice din acest an de la Tokyo. Semnele care prezentau atleții din fiecare națiune erau realizate în stilul clasic cu bule de vorbire al mangăi. Manga, la fel ca echivalentul său japonez, a câștigat popularitate în Statele Unite.

Ceea ce poți face pentru a-ți ține copilul în siguranță

Mergând pe coridoarele magazinului tău local Barnes & Noble va arăta rafturi întregi dedicate exclusiv acestor cărți grafice. Amintește-ți întotdeauna că posibilitatea de a fi expus la material potențial obiecționabil în manga este la fel de mare ca posibilitatea de a fi expus la lucruri posibil obiecționabile în anime.

Nu este neobișnuit ca tânărul tău să arate un interes pentru anime - sau să se autoproclame un fanatic anime. Aceste programe și personaje sunt iubite de milioane de copii din întreaga lume. Ar trebui să te așezi cu copilul tău și să studiezi mai mult despre anime dacă te simți un pic confuz, deoarece nu știi încă nimic despre gen. Datorită acestui articol de blog, acum cunoști elementele de bază ale anime: ce este și de ce este atât de popular.

Următoarea etapă este să aflăm ce entuziasmează copilul tău, ce personaje îi plac și la ce se uită în timpul liber la televizor. Discutați despre ceea ce este potrivit să se uite și ceea ce nu, în conformitate cu convingerile familiei voastre. În funcție de vârsta copilului, puteți instala controale parentale pe servicii de streaming precum Netflix și Hulu pentru a-i ajuta să nu vadă nimic care este prea matur pentru grupul lor de vârstă. Și, ca întotdeauna, asigurați-vă că copiii înțeleg că pot veni la voi dacă văd ceva ce îi face inconfortabili.