Copilul dumneavoastră s-ar putea alătura scenei social media în câţiva ani. Sau altfel, s-ar putea să fie în pragul momentului când urmează să o facă. Totuşi, acest lucru are multe semnificaţii. Pot deveni parte a unei comunităţi online, pot învăţa de la alţii, şi pot chiar explora lucruri noi.
Rolul dumneavoastră ca părinte aici este de a vă asigura de siguranţa online a acestora în timp ce fac toate acestea. Acum, dacă copilul dumneavoastră are un cont pe Twitter şi dumneavoastră nu aveţi unul, există câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre aplicaţie. Aşadar, iată tot ce trebuie să înveţe părinţii despre setările de confidenţialitate ale copilului lor pe Twitter.
Cum funcționează?
La fel ca aproape toate platformele de social media, utilizatorii pot interacţiona rapid şi uşor pe Twitter prin tweet-uri. Puteţi posta texte scurte pe platformă. În prezent, Twitter permite 280 de caractere pe tweet. Aşadar, utilizatorii trebuie să încerce să le facă înţelese şi relevante în limita caracterelor.
Ce este diferit despre Twitter este că utilizatorii au mult control asupra conținutului pe care doresc să îl vadă. Ei pot alege ce branduri să urmărească și chiar ce celebrități, membrii de familie, prieteni sau străini să urmărească. Cu toate acestea, dacă copilul tău urmărește o persoană, el poate vedea retweet-urile lor. Așadar, dacă ei retweetează tweet-ul altcuiva, copilul tău poate obține expunere la multe conturi de acolo.
Nu numai atât, dar există multe șanse ca copilul tău să dea peste neînțelegeri și dezinformări. Nu toată lumea este sinceră pe Twitter. Dar Twitter a luat măsuri pentru a-și proteja utilizatorii de a da peste astfel de informații. Cu toate acestea, ar fi cel mai bine dacă i-ai vorbi copilului tău despre cum ar trebui să nu creadă rapid și să ajungă la o concluzie după ce vede ceva pe Twitter.
Este Twitter sigur pentru copiii tăi?
Dacă copilul tău folosește Twitter, trebuie să te asiguri că nu devii nepregătit în ceea ce privește modul în care îl folosește. Trebuie să ai discuții regulate și constante cu ei despre siguranța lor online. De asemenea, trebuie să îți monitorizezi contul lor în mod regulat. Iată câteva lucruri despre Twitter și setările sale de confidențialitate pe care probabil ar trebui să le știi.
Nu poți controla cine te urmărește.
Poți controla cine te urmărește pe alte aplicații, dar nu și pe Twitter, deoarece este mai mult o platformă deschisă. Așa că, dacă copilul tău este pe Twitter, el sau ea nu vor fi întotdeauna familiarizați cu urmăritorii. Singurul mod de a putea controla lista de urmăritori pe Twitter este prin a face profilul tău privat. După aceea, poți verifica și accepta personal un urmăritor. Majoritatea adolescenților nu o fac, dar ar trebui să îți întrebi copilul să o facă pentru a asigura siguranța.
Retweeting poate duce la cyberbullying.
Un retweet este atunci când o persoană distribuie un tweet de la o altă persoană pe contul său. Oamenii de obicei o fac când se regăsesc în acel mesaj. Retweet-ul înseamnă, de asemenea, că tweet-ul poate deveni viral. Mulți oameni îl pot vedea în întreaga lume.
Nu numai asta, dar oamenii pot comenta orice doresc pe retweet-ul copilului tău. Din păcate, când oamenii comentează pe retweet-uri, nu este întotdeauna ceva frumos. Aceste comentarii pot fi nepoliticoase și deranjante de citit. Conținutul pe care îl postezi este imediat vizibil și ar putea fi dificil să îl elimini.
Tweet-urile sunt în mod automat publice.
Când copilul tău își creează un cont pe Twitter, contul este public prin contul implicit. Acesta va deveni privat doar dacă copilul tău îl schimbă manual. Asta înseamnă că orice utilizator poate vedea pe cine urmărește copilul tău, cine îl urmărește pe copilul tău, ce postează copilul tău și multe lucruri similare, cu excepția cazului în care copilul tău schimbă manual setările.
Revelarea locației este nesigură.
Serviciile de localizare îi permit copilului dumneavoastră să se autentifice într-un loc și să își împărtășească locația publică pentru a le permite prietenilor să știe unde sunt. Nu este cel mai bun lucru de făcut, deoarece un străin sau un urmăritor pot profita de asta pentru a se apropia de ei. Așa că trebuie să vă asigurați că copiii dumneavoastră închid aceste setări în timp ce își folosesc conturile.
Utilizatorii pot trimite texte pe Twitter.
Mesageria privată este posibilă pe Twitter, și nu numai atât, dar este, de asemenea, o parte substanțială a platformei. Astfel, dacă cineva vrea să intimideze, să se distreze sau chiar să manipuleze pe cineva, o poate face prin intermediul mesageriei directe. Mesageria directă oferă, de asemenea, confidențialitate. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, copilul dvs. trebuie să ajusteze setările mesajelor directe ale contului lor de Twitter. Străinii nu vor mai putea lua legătura cu ei după aceea.
Subtweeting.
Se referă la postarea pe Twitter despre cineva sau ceva într-o manieră negativă, fără a-i menționa direct numele. S-ar putea să pară inofensiv, dar nu este inofensiv. De fapt, poate duce la cauzarea unui mare stres victimei. De multe ori duce la cyberbullying și nu se dovedește a fi benefic pentru victimă. Dacă în cazul în care copilul tău trece printr-o astfel de experiență, cel mai bine ar fi să mute cuvintele și hashtagurile negative și chiar să blocheze astfel de conturi.
Cum să îți protejezi copiii de cyberbullying pe Twitter?
Este esențială o discuție clară și educarea lor despre pericolele de pe rețelele de socializare. Pe lângă aceasta, obținerea unui instrument de control parental ca Avosmart va ajuta întotdeauna. Îți permite să ții evidența activităților lor de pe Twitter. Dacă crezi că urmăresc un canal care pare a fi nepotrivit pentru ei, poți și să îl blochezi cu Avosmart.