Când copilul meu este dependent de jocuri?

Când copilul meu este dependent de jocuri

Vă îngrijorează că copilul dumneavoastră petrece ore nesănătoase pe smartphone jucându-se? Când copilul meu este dependent de jocuri? Dacă sunteți îngrijorat că copilul dumneavoastră devine dependent de jocuri, nu sunteți singurul părinte. Aproximativ 47% dintre 1000 de părinți consideră că copilul lor este dependent de telefonul lor și de jocuri .

Dependența copiilor de smartphone-uri și jocuri este o preocupare pentru părinți. Jocurile mobile sunt atât de atrăgătoare încât le este foarte greu copiilor să le lase și să facă altceva odată ce încep să se joace. Ce pot face părinții în astfel de cazuri? Un mod de a menține dependența de jocuri a copilului dumneavoastră sub control este utilizând Avosmart.

Ce face Avosmart și de ce ar trebui să luați în considerare utilizarea Avosmart?

Avosmart este unul dintre cele mai importante software-uri de control parental și unul dintre cele mai bune moduri de a împiedica copiii să se îndepărteze de toate tipurile de dependență legate de tehnologie. Funcționează ca o platformă universală de protecție parentală pentru toate dispozitivele Android, Windows și iOS. Cu Avosmart, părinții pot limita cantitatea de timp pe care copiii lor o petrec pe diverse aplicații și pot chiar bloca jocuri și aplicații dependente sau periculoase. Iată câteva caracteristici suplimentare pe care Avosmart le oferă:

Așa că, să aruncăm o privire asupra unor semne de dependență de jocuri la copiii dvs.

copilul meu este dependent de jocuri

Simptomele dependenței de jocuri la copii. Când copilul meu este dependent de jocuri?

Probleme cu somnul

Este unul dintre cele mai comune semne ale dependenței de jocuri la copii. Calitatea somnului lor poate scădea; le poate lua mai mult timp să adormă sau pot avea chiar insomnie. Acest lucru se întâmplă când ei stau treji până târziu jucând jocuri, compromițând somnul. Somnul este extrem de esențial pentru copiii care sunt în perioada de creștere.

Comportament Compulsiv

Adolescenții care sunt dependenți de jocuri și de telefoanele lor dezvoltă obiceiul de a-și verifica telefoanele din când în când, chiar și atunci când nimic nu este important. Ei intră în panică și devin anxioși dacă tu le ai telefonul sau chiar dacă telefonul lor se închide pentru o vreme.

Afișând semne de anxietate și depresie

Conform unui studiu, adolescenții care preferă contactul virtual în locul comunicării reale prezintă mai multă depresie și devin anxioși social. Dar nu se oprește aici. Toți știm impactul pe care depresia îl poate avea asupra vieții unui adolescent. Aceasta continuă să complice relațiile cu familia lor și să o afecteze negativ.

De ce devin copiii dependenți de smartphone-uri și jocuri?

Ei obțin plăcere din asta .

Copiii continuă să joace jocuri multe ore pentru că sunt atât de dependenți. Jocurile au un sistem de recompensă, iar jucătorii pot obține multe de la acesta când ating un anumit nivel. Copiii capătă voința de a continua să joace până ajung la un nivel de aici. Și există numeroase realizări, motiv pentru care nu se termină niciodată, iar dependența crește doar.

Recunoaștere

Telefoanele și jocurile ne oferă șansa de a face parte dintr-o comunitate mai mare. Există diverse grupuri și comunități de jocuri competitive în care copiii se pot alătura. Ei obțin recunoaștere de la aceste grupuri, iar legătura se întărește atunci când comentează, dau like-uri și joacă împreună. Nu este greșit, dar dependența de aceasta nu este sănătoasă.

Servește ca o evadare din realitate .

Jocurile oferă o experiență foarte captivantă persoanelor care le joacă. Îi duce departe de lumea reală și îi pune într-o lume virtuală unde pot experimenta lucruri pe care nu le pot în realitate. Nu numai atât, dar îi face de asemenea să uite de viața reală, de stresul lor și de probleme pentru o vreme.

Cum să vă protejați copiii de dependența de jocuri?

Stabilirea limitelor

Stabilirea unor limite clare va fi de mare ajutor pentru a elibera copiii dumneavoastră de dependența de jocuri.În calitate de părinte, ar trebui să-i faceți pe copii să înțeleagă că au alte lucruri care sunt mult mai importante acum. Ei pot joaca oricând după ce și-au terminat treaba, poate chiar un pic mai mult ca recompensă dacă își termină sarcinile eficient. Aceasta va introduce un obicei sănătos și îi va ajuta să-și păstreze concentrarea asupra altor lucruri. Ar fi cel mai bine să le arătați care sunt dezavantajele dependenței și de ce ar trebui să o țină sub control.

Propuneți pauze totale de la tehnologie ca familie

Este un pas excelent pentru construirea unei atmosfere sănătoase în familie. Ar trebui să existe o zi sau două în care toată lumea să stea departe de ecranele electronice. Acest lucru va oferi tuturor suficient timp pentru a se apropia unul de celălalt, îmbunătăți relațiile și face atât de multe lucruri ca familie.

Stabiliți zone fără telefon în casă

Acest lucru va introduce un simț al manierelor și respectului, și este un mod extins de a stabili limite. Părinții pot stabili zone fără telefon în casă. Un loc unde nimeni nu ar trebui să folosească telefoane. Așadar, iată câteva exemple pe care le puteți folosi ca părinte:

  • Nimeni nu ar trebui să folosească telefoanele la masa de masă în timpul mesei
  • Fără telefoane în bucătărie
  • Nimeni nu ar trebui să folosească telefoanele noaptea în dormitor
  • Nimeni nu ar trebui să își ia telefonul în baie cu ei

Deci, toate aceste metode ar putea fi de un ajutor mare pentru tine. Nu numai că vor crea un mediu sănătos în jurul copiilor tăi, dar ii vor menține ocupați cu diferite activități și ii vor ține departe de a deveni dependenți de telefoane și jocuri. Totuși, părinții ar trebui să-și amintească că comunicarea și educația sunt esențiale. În plus, educarea copiilor despre efectele nocive ale dependenței de telefonul mobil este o metodă excelentă. Deoarece, dacă se face corect, copiii nu vor merge pe calea aceasta în primul rând.