Timpul petrecut de copii în fața ecranului

Citește asta înainte de a împărtăși pozele copiilor tăi pe Internet
Este mai ușor ca niciodată să ne distram, să învățăm ceva nou și să rămânem în contact. În palma noastră avem acces la toate divertismentele noastre preferate, muzică, rețele sociale și cele mai recente știri. Copiii noștri se bucură de aceeași ușurință la fel de mult ca și noi. De fapt, este chiar prea mult. Copii tot mai mici sunt expuși regulat la ecrane datorită disponibilității televizoarelor, iPad-urilor, jocurilor video și altor tehnologii în casele lor. Amintește-ți că poți utiliza aplicația de control parental Avosmart pentru a seta limite de timp pentru aplicații și site-uri web și pentru a stabili un program zilnic .

Cantitatea de timp pe care o ai este importantă, copilul și timpul petrecut în fața ecranului

Numerele te pot uimi. Există o serie de publicații care arată numărul mediu de ore pe zi pentru fiecare grup de vârstă:
  • Timpul recomandat pentru tinerii între vârstele de opt și zece ani este de șase ore pe zi.
  • Pentru copiii cu vârste între 11 și 14 ani, acesta este un total de nouă ore.
  • Între vârstele de 15 și 18 ani: 7,5 ore
Conform acestor cifre, tinerii petrec mult mai puțin timp pe ecrane pentru teme decât petrec jucându-se sau urmărind televizorul.

Cum va afecta starea de bine fizică a unei persoane

Părinții trebuie să fie conștienți de răul pe care prea mult timp petrecut în fața ecranului îl poate face sănătății copiilor lor și abilității de a lega relații semnificative cu familia și prietenii. Există o puzderie de informații disponibile de la medicul dumneavoastră. Este cel mai bine să organizați o întâlnire imediat. În ultimii zece ani, medicii au discutat acest subiect în mod regulat cu copiii și părinții lor. Obezitatea, depresia, problemele de comportament și anxietatea sunt toate legate de tinerii care petrec prea mult timp în fața ecranelor , conform cercetărilor. Există, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății lor și a performanțelor academice, deoarece nu obțin cantitatea potrivită de somn în fiecare noapte. A lua o pauză de la școală în timp ce copiii sunt acasă este o pierdere de timp. Dezvoltarea lor socială este, de asemenea, afectată de acest lucru. Impaciența în interacțiunile din lumea reală este una dintre cele mai severe consecințe ale utilizării excesive a ecranului. Nu este nevoie să fii răbdător cu un ecran. O senzație instantanee de bine este oferită. Chiar și în conversația față în față, răbdarea este necesară. Ca urmare a acestei experiențe, studenților li se va învăța răbdarea, ascultarea și răspunsul. În plus față de a-i ajuta să converseze cu colegii lor, acest lucru va facilita, de asemenea, capacitatea lor de a se juca în mod cooperativ, deoarece este esențial ca copiii să se schimbe pe rând cu jucăriile. Toate acestea așează cadrul pentru ca copiii să stabilească relații durabile pe măsură ce cresc.

Restricții cu privire la cantitatea de timp disponibilă. Timpul petrecut de copii în fața ecranului

Având în vedere utilizarea larg răspândită a dispozitivelor tehnologice din ziua de azi, cum pot părinții să stabilească limite pentru copiii lor? Ca regulă generală, pediatrii recomandă următoarele:
  • Copiii cu vârsta sub doi ani nu ar trebui să fie expuși la niciun fel de media pe ecran.
  • Vizualizarea împreună cu un părinte sau frate pentru nu mai mult de o oră pe zi pentru copiii cu vârste între 2 și 5 ani
  • Vârsta de 5 până la 17 ani: în afara temelor pentru acasă, nu mai mult de două ore în fiecare zi.
Folosind acest instrument, părinții își pot ajuta copiii să înțeleagă cantitatea adecvată de timp pe ecran, precum și când și unde pot face acest lucru.

Părinții pot adopta și următoarele măsuri preventive:

Dormitoare fără ecrane: Nu ar trebui să existe ecrane în dormitor, iar copiii nu ar trebui să se uite la televizor cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. De ce contează acest lucru? Pentru că ecranele emit lumină albastră, care este un semnal pentru creier că este timpul de somn. Înainte de a merge la culcare, copiii ar trebui să evite să se uite la televizor și să citească sau să facă altceva educativ în schimb. Completează golurile: Nu lăsați pe copilul dumneavoastră să afle ce să facă cu timpul lor liber dacă trebuie să le restrângeți ecranul utilizare. Ieși afară sau participă la alte activități care îți plac. Investește în interacțiunea față în față. Ceea ce văd copiii mici pe un ecran nu este la fel cu ceea ce văd în viața reală. Pe un ecran, mesajele subconștiente pe care le comunicăm în timpul interacțiunilor personale nu sunt transmise la fel," a adăugat ea. Când te joci cu un copil mic, îl înveți cum să interacționeze cu lumea din jurul lui. Oamenii sunt mai bine atunci când pot folosi mai multe din simțurile lor precum auzul, atingerea și mirosul când sunt mai angajați cu tine. Când vine vorba de bunăstarea unei persoane tinere, totuși, nu există substituenți pentru interacțiunea față în față, indiferent de vârstă. Este vorba despre a face relații. Menținerea relațiilor excelente în viața de mai târziu este esențială. " Dacă nu ai experiența și înțelegerea a ceea ce ar trebui să fie relațiile de la o vârstă timpurie, nu vei putea să le replici mai târziu.