5 moduri de a garanta bunăstarea digitală a familiei tale

Digital bunăstare pentru copii

Multe familii, în special părinții, sunt îngrijorate de impactul tehnologiei asupra copiilor lor. Acestea sunt bazele, iar nepăsarea poate avea un impact uriaș. Utilizarea excesivă a telefonului poate avea un impact grav asupra sănătății mentale și fizice a copilului.

De când lumea noastră a început să se îndrepte spre tehnologie, lucrurile au devenit mai complicate. În ciuda faptului că părinții și copiii știu cât de mult ciber-vandalii, prădătorii sexuali și hoții de date sunt activi pe internet, familiile încă nu au grijă de bunăstarea digitală. Multe cercetări arată că bunăstarea digitală nu se află nici pe lista de priorități a familiilor.

Ce este bunăstarea digitală?

Bunăstarea digitală se referă la procesul de controlare a cantității de timp pe care o petrecem în fața dispozitivelor mobile și a site-urilor web. Înțelegem importanța limitării timpului petrecut pe dispozitivele noastre. În zilele noastre, devine esențial să avem control asupra acestuia.

Fie că dorim să controlăm timpul sau să păstrăm un control asupra acestuia, ar trebui să ne concentrăm pe cât de mult timp petrecem utilizând dispozitivul. Acest lucru se datorează de obicei faptului că petrecerea unui timp prelungit pe mobil sau pe site-uri web va avea un impact uriaș asupra productivității.

Strategiile de bunăstare digitală se concentrează pe a ajuta oamenii să-și recapete ritmul de viață cotidian. În loc să permitem tehnologiei să ne fie stăpân, ar trebui să preluăm controlul și să fim stăpânii acesteia pentru a evita daunele potențiale și pentru a reduce riscul.

bunăstare digitală

Importanța bunăstării digitale

De când a apărut telefonul mobil și împreună cu internetul, suntem lipiți de telefoanele noastre. Tot ce avem nevoie este disponibil exact pe telefoanele noastre.

Tehnologia este o binecuvântare, dar și un blestem. Trebuie să abordăm imediat problema bunăstării digitale pentru a îmbunătăți calitatea fizică și mentală.

Utilizarea masivă a tehnologiei are un impact semnificativ asupra sănătății noastre mentale , care in cele din urma afectează si sănătatea noastră fizică. A fi prea dependent de tehnologie nu numai că consumă mult din timpul nostru, dar are și un impact negativ asupra abilităților noastre sociale, crește anxietatea, scade calitatea somnului și multe altele.

Nu realizăm, dar dependența de tehnologie pe termen lung ne face să ne comparăm viețile cu cele ale altora. Acest lucru are un impact negativ asupra vieții noastre. Mai mult, o notificare de la rețelele sociale poate crește nivelurile de cortizol din corpul nostru , care la rândul său sunt responsabile pentru anxietate.

Deși folosim tehnologia pentru a ne crește productivitatea, are un impact negativ asupra productivității noastre. Este necesar să ne concentrăm pe aspectele mici pentru a evita vreun prejudiciu semnificativ. Lumea este plină de distrageri, dar trebuie să ne ținem de ele să evităm orice aspect semnificativ. Dacă doriți să aveți succes, trebuie să fiți concentrați.

Mulți părinți adoptă metode de succes pentru a îmbunătăți bunăstarea digitală. Nu numai copiii dar și părinții au nevoie ai grijă la asta. De-a lungul anilor, mai multe companii au lansat aplicații de bunăstare digitală. Te poți concentra să alegi una care să îți satisfacă cel mai mult cerințele.

Cum să practici bunăstarea digitală?

Parcurgerea căii bunăstării digitale poate părea inițial extrem de dificilă, mai ales dacă ești dependent de dispozitivul tău. Cu toate acestea, dacă ești atent, poți asigura o bunăstare digitală adecvată pentru tine, precum și pentru copilul tău.

  • Permite copiilor să se joace afară.

Dacă îți obligi copilul să stea în casă toată ziua, va duce fie la a fi înfipțit în televizor sau în ecranele mobile lor. Acest lucru poate avea, totuși, un impact negativ imens. Sunt anii lor de creștere și dacă stau în casă toată ziua, jucându-se cu telefoanele mobile, vor deveni slabi. Ar fi cel mai bine să permiți copilului să iasă afară și să se joace pentru ceva timp și să-și ia o gură de aer proaspăt.

  • Stabilește un ceas deșteptător

Ar trebui să stabilești un program de culcare atât pentru tine cât și pentru copiii tăi. Privirea la ecranele telefonului mobil sau ale laptopului înainte de culcare va crește nivelul de cortizol și va reduce melatonina. Acest lucru va avea un impact asupra ciclului de somn profund. Aceasta este una dintre principalele motive pentru care multe persoane devin predispuse la insomnie. Prin urmare, poate că vei dori să stabilești un program de culcare și să încetezi să folosești telefonul cu 30 de minute înainte de a te culca. Acest lucru îți va fi mai ușor să intri într-un somn profund.

  • Urmează utilizarea aplicației

Urmărirea utilizatorilor aplicației tale poate juca un rol important în îmbunătățirea impactului general. Ar trebui să urmărești cât de mult folosești o anumită aplicație sau telefonul tău pe parcursul zilei. Majoritatea dintre noi nu ne dăm seama cât timp petrecem pe telefoanele noastre.

Dacă urmărim utilizarea aplicației noastre, vom putea să o reducem. Dacă reduci urmărirea aplicației, poți prefera să ștergi aplicații precum Instagram și Facebook. În plus, ar trebui să verifici cât timp petreci în total pe telefonul tău.

  • Închide notificările

Dacă nu vrei să ștergi aplicația și totuși să limitezi utilizarea, poți dezactiva notificările. Aceasta te ajută să te concentrezi. Mai mult, dezactivarea notificării nu afectează productivitatea ta și verifică modul în care interacționezi folosind aplicația.

  • Alege o detoxifiere digitală.

Dacă vrei să reduci dependența, trebuie să urmezi o detoxifiere digitală. Nu există nimic mai bun decât asta. Poți alege să te abții de la tehnologie pentru o săptămână sau o lună și să faci o detoxifiere digitală completă. Între timp, poți participa activ la studiu și practica alte lucruri care ar putea să te intereseze.

Încheiere

Ar trebui să cauți mereu modalități care te pot ajuta să decizi cum interacționezi, dar să rămâi în limitele stabilite.

La fel de mult cum bunăstarea digitală este esențială pentru tine, este importantă și pentru copilul tău. Prin urmare, trebuie să îți verifici utilizarea și să încerci să o reduci cât mai mult pentru beneficiul tău general.