Internetul este un instrument extrem de util și distractiv, dar nu totul este bun în legătură cu el. Conform unui studiu, aproximativ 72 din 100 de aplicații abuzează de informațiile sensibile ale copiilor. Aceste aplicații induc în eroare în mare măsură copiii nevinovați și le amenință siguranța pe Internet. Există multe jocuri, aplicații de întâlniri și platforme de social media care pot fi foarte riscante pentru copii . De exemplu, Omegle este o astfel de aplicație care este destul de notorie în acest sens. Așadar, iată cum aplicațiile mobile reprezintă o amenințare la adresa siguranței online a copiilor.
Mai multe despre studiu
Copiilor le place să folosească telefoanele mobile și, de cele mai multe ori, le folosesc pentru a se juca, a discuta cu oamenii și alte lucruri de genul acesta. Totuși, nu toate aplicațiile oferă utilizatorilor lor o experiență sigură, așa cum promit. Puține aplicații abuzează de datele sensibile și chiar se implică în vânzarea conversațiilor lor către terți. Copiii folosesc aceste platforme crezând că discuțiile lor sunt criptate și sigure, dar apoi cad în aceste capcane și ajung să fie hărțuiți de hackeri.
Acum, există diferite aplicații care sunt aplicații de chat unu-la-unu care conectează două persoane random. Aceste aplicații au mult conținut pentru adulți în ele, și de multe ori persoanele pe care le întâlnești prin aceste aplicații nu sunt bune. În multe cazuri, pedofilii folosesc aceste aplicații pentru a prinde copii nevinovați.
În general, vânzarea datelor, utilizarea cuvintelor abuzive și hacking-ul datelor sunt probleme comune cu multe aplicații de astăzi. Deci, cum ne protejăm copiii de aceste pericole?
Cel mai bun mod este să folosim un instrument de control parental ca Avosmart . Mulți părinți îl folosesc pentru a-și menține copiii în siguranță față de pericolele online. Poți urmări toate activitățile lor pe rețelele sociale, poți pune limite pe site-uri web și aplicații și poți bloca chiar și site-urile web și aplicațiile care nu sunt potrivite pentru copii. Nu doar atât, dar vei primi și rapoarte detaliate și în timp util despre activitățile lor pe rețelele sociale. activităților.
De ce entitățile malițioase selectează aplicațiile pentru a ținti copiii?
Există multe motive pentru asta, conform studiilor. În primul rând, rețelele sociale și smartphone-urile au potențialul de a afecta negativ copilăria. În zilele noastre, majoritatea copiilor au un smartphone până la vârsta de 11 ani. Aceasta nu este vârsta ideală, iar unii copii primesc un telefon chiar înainte de această vârstă. Nu există măsuri de siguranță în timp ce instalăm o aplicație. Astfel, de îndată ce copiii învață să descarce aplicații, devine dificil pentru că nu este nimeni care să le spună dinainte dacă o aplicație este malițioasă.
Hackerii nu doar că pot sparge contul cuiva, dar știu chiar și cum să ocolească aspectele mecanice. Astfel, ei pot introduce sau atașa rapid un sistem malițios în telefoanele lor. În acest fel, pot obține chiar și detalii despre locația lor geografică.
Conform liniilor directoare COPPA, se așteaptă ca site-urile web de pe Internet să verifice vârsta și să solicite consimțământul parental dacă utilizatorul are sub 13 ani. Tristul adevăr este că foarte puține site-uri urmează aceste reguli. Aplicația foarte cunoscută TikTok este un exemplu excelent în acest sens. Aceasta a fost prinsă colectând datele personale ale utilizatorilor sub 13 ani. Pentru asta, au trebuit să plătească 5.7 milioane USD ca amendă. Este motivul pentru care aveți nevoie de un instrument de control parental pentru monitorizarea strictă și siguranța copiilor dumneavoastră.
Ce ar trebui să faceți pentru a vă proteja copiii online?
Interzicerea totală a copiilor de a folosi aplicații mobile nu este un lucru atât de ușor și nu vă recomandăm acest lucru. Diverse aplicații au mai multe beneficii decât dezavantaje. De exemplu, unele aplicații oferă copiilor dvs. acces ușor la cel mai bun conținut educațional și chiar la jocuri care ascut mintea. Deși este dificil să vă supravegheați copilul toată ziua, există diverse metode prin care puteți împiedica telefoanele lor să partajeze date personale.
O metodă este să te asiguri că locația lor nu este niciodată activată. În al doilea rând, aceștia ar trebui să folosească telefoanele doar cu consimțământul tău și sub supravegherea ta.
Deși site-urile web și aplicațiile încalcă liniile directoare COPPA , niciun dezvoltator de aplicații nu poate accesa informațiile personale ale cuiva fără consimțământ. Consimțământul este adesea bine ascuns în termenii și condițiile lungi pe care trebuie să le acceptăm în timp ce folosim aplicația și întotdeauna evităm să le citim. Este greșit să faci asta și trebuie să știi ce trebuie să accepte copiii tăi înainte de a folosi o aplicație. După ce ai citit cu atenție termenii și condițiile, ar trebui să discuți constructiv cu ei și apoi să decizi dacă ar trebui să folosească aplicația sau nu.
Cuvinte finale
Întotdeauna există un anumit nivel de pericol pe Internet. Trebuie să fim precauți și să avem grijă de copiii noștri. Cel mai bine ar fi să îi educăm despre aceste lucruri, astfel încât să știe cum să evite aceste lucruri. După aceste lucruri, să te bazezi pe un control parental instrumentul va ajuta ca securitate de rezervă. Instrumente precum Avosmart te vor avertiza dacă copiii tăi încearcă să găsească conținut care nu este potrivit pentru ei. Deci, aceste motive sunt de ce aplicațiile mobile reprezintă o amenințare considerabilă pentru siguranța online a copiilor tăi.