Importanța sănătății și bunăstării digitale

Importanța sănătății și bunăstării digitale

Te străduiești să petreci timp de calitate cu familia ta pentru că telefonul tău sună în mod constant cu notificări? Sau ești anxios în legătură cu aspectul profilurilor tale de pe rețelele sociale? Este ceva obișnuit, deoarece mulți dintre noi, care trăim în era digitală, ne confruntăm cu o dilemă unică.

Spre deosebire de astăzi, pe vremea aceea era diferit, unde oamenii erau mereu plini cu multe informații provenite din surse diverse. Acum, întrebarea este: ce este bunăstarea digitală? Și de ce este ea importantă? Haideți să aruncăm o privire asupra semnificației acestor lucruri.

Bunăstarea digitală

Se referă la starea de sănătate mentală și fizică a unei persoane în era digitală. În plus, bunăstarea digitală face referire și la pașii pe care îi luăm pentru a controla și îmbunătăți utilizarea tehnologiei într-un mod sănătos. De exemplu, reducerea timpului petrecut pe Facebook sau monitorizarea și reglementarea timpului total pe care îl petrecem pe telefoanele noastre pentru a-l reduce poate contribui la îmbunătățirea bunăstării digitale.

sănătatea digitală

De ce este esențială bunăstarea digitală?

Este esențial să învățăm să ne adaptăm și să depășim pericolele care vin odată cu dependența digitală. Deoarece tehnologia noastră evoluează în timp, petrecem din ce în ce mai mult timp pe telefoanele noastre cu fiecare zi care trece. Afacerea diverselor companii depinde de atragerea de noi utilizatori și de asigurarea faptului că aceștia sunt angajați în conținutul lor. Astfel, toate acestea duc la proiectarea celor mai bune experiențe pe care le pot oferi online, fie că este vorba de un joc video adictiv sau de fluxul tău de social media.

De asemenea, nu este deloc surprinzător faptul că schimbările din stilul nostru de viață și introducerea acestor stiluri de viață duc adesea la anxietate, depresie și alte astfel de condiții. Prin urmare, multe companii tech au început recent să includă caracteristici de bunăstare digitală în serviciile pe care le oferă. iOS 12 are, de asemenea, noi funcții care ajută utilizatorii să-și gestioneze utilizarea telefonului. În mod similar, chiar și Android P are cronometre de aplicații pe care le puteți folosi pentru a seta limite de timp pentru utilizarea aplicației. Prin urmare, este minunat să spunem că revoluția bunăstării digitale a început. Utilizatorii trebuie, de asemenea, să rămână conștienți de timpul lor petrecut la ecran și de utilizarea telefonului. Din fericire, unele instrumente vă pot ajuta cu aceste lucruri și vă pot începe cu ele.

Bunăstarea digitală în timpul pandemiei de coronavirus

2020 a fost un an neașteptat și a venit cu multe provocări pentru aproape toți oamenii de pe glob. Din cauza acestor lucruri, a existat o creștere drastică în relevanța bunăstării digitale. La câteva luni după pandemia COVID-19, oamenii au început să exploreze avantajele yoga, antrenamentelor acasă, meditației, dietei și detoxifierii. Iată câteva motive.

Anxietate și sănătate mentală

Potrivit unui sondaj care a constatat că, după ce companiile au emis ordine de rămânere acasă, 47% dintre persoanele care au fost adăpostite au declarat că au efecte adverse asupra sănătății mentale legate de COVID-19. A existat o creștere a anxietății și a problemelor de sănătate mentală. A existat o nouă normalitate după COVID-19. Deci, cu noua normalitate, singurătatea și izolarea, toate acestea se adaugă la stresul și anxietatea suplimentară. Aceste probleme se vor accentua doar dacă nu există practici de bunăstare digitală.

Înșelătorii

Doar de la ianuarie la martie, au fost 18235 COVID rapoarte și o pierdere de aproximativ 13,4 milioane USD din cauza fraudei. Acum, pe măsură ce tot mai multe persoane își petrec timpul lucrând de acasă sau pe internet, este evident că va exista o creștere a acestor activități frauduloase. Aceste activități variază de la apeluri ilegale cu un mesaj preînregistrat până la înșelăciuni cu vaccinuri și înșelăciuni de tip phishing. Prin urmare, va fi cel mai bine să fiți vigilent în privința a ceea ce citiți pe internet, care linkuri deschideți și ce apeluri acceptați.

Stil de viață

Când lucrătorii primesc ordine de a sta acasă, acest lucru duce direct la un stil de viață leneș și pasiv. Acest lucru se întâmplă deoarece tot ce au de făcut este doar să muncească de pe calculatoarele lor din confortul propriilor case, fără să călătorească nicăieri. Pe de altă parte, un astfel de stil de viață crește riscul bolilor de inimă și alte probleme de sănătate. Chiar și copiii sunt în pericol deoarece nu pot merge la școală. Astfel, ar fi cel mai bine să luați în considerare stabilirea unei limite de timp pe ecrane. De asemenea, va fi de ajutor dacă faceți pauze frecvente pentru a vă întinde, a merge, a alerga, a merge la sala de sport și a face alte activități care îmbunătățesc sănătatea fizică. Avosmart este un astfel de instrument care vă poate ajuta să vă limitați timpul petrecut în fața ecranului.

Avosmart

Este un instrument parental excelent care poate asigura siguranța copilului dvs. când acesta vizitează Internetul. În plus, are multe caracteristici minunate, dintre care, sunt enumerate câteva mai jos:

  1. Puteți bloca site-urile web care au conținut potențial dăunător, astfel încât copilul dvs. să nu poată avea acces la acesta
  2. Puteți bloca site-urile pornografice sau chiar aplicații și canale YouTube care nu sunt potrivite pentru copiii dumneavoastră
  3. Avosmart vă permite să stabiliți o limită de timp pentru aplicații , după care aplicațiile se vor bloca singure
  4. Puteți urmări locația copilului dvs cu Avosmart
  5. De asemenea, puteți verifica ce site-uri vizitează copilul dvs și cu cine vorbesc pe rețelele sociale