Recomandări privind timpul petrecut în fața ecranului de către copii

Cele mai sănătoase alternative pentru telefonul copiilor dvs.
Cu tehnologia în continuă evoluție, utilizăm o varietate de instrumente multimedia pentru socializare, educație, muncă, cercetare și plăcere în mod regulat. Deși utilizarea mass-mediei poate fi distractivă și chiar instructivă, copiii pot deveni prea dependenți de ecrane.

Consecințele prea mult timp petrecut în fața ecranului

 • Obezitate
 • Moduri de somn inadecvate și lipsa somnului
 • Probleme de comportament
 • Învățarea ocupă mai puțin timp.
 • Întârzieri în dezvoltarea limbajului și a abilităților sociale
 • Violență
 • Deficit de atenție
 • Participarea la activități cu risc mare
 • Luarea unor decizii alimentare proaste pe baza reclamelor la alimente și băuturi cu conținut mare de zahăr/calorii
 • Dezvoltarea ADD/ADHD (tulburare de deficit de atenție / tulburare hiperactivă), dependență de ecran și probleme cu somnul
Amintiți-vă că activitatea non-structurată este mai benefică pentru dezvoltarea creierului unui copil mic decât media electronică . Când copiii sub vârsta de doi ani se angajează și se joacă cu părinții, frații și alte copii și adulți, sunt mai predispuși să învețe. Unele tipuri de timp petrecut în fața ecranului , cum ar fi programele cu muzică, dans și povestiri, pot fi benefice pentru copii încă de la vârsta de doi ani. Puteți ajuta copilul dumneavoastră să înțeleagă și să aplice ceea ce vede urmărind împreună. Pasivul timp petrecut în fața ecranului , pe de altă parte, nu ar trebui să înlocuiască cititul, jocul sau rezolvarea problemelor.

Crearea unor reguli pentru timpul petrecut în fața ecranului. Recomandări privind timpul petrecut de copii în fața ecranului

Copiii sub vârsta de 18 luni ar trebui să evite utilizarea mass-media , cu excepția videoconferințelor, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Dacă intenționați să introduceți mass-media digitală unui copil cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de luni, asigurați-vă că este de bună calitate și nu îl lăsați să se uite singur. Limitați timpul petrecut în fața ecranului pentru copii între 2 și 5 ani la o oră pe zi de programe de înaltă calitate. O soluție universală nu va funcționa la fel de bine pe măsură ce copilul tău se dezvoltă. Va trebui să determini cât de mult media poate vedea copilul tău în fiecare zi și ce este potrivit. Într-un mediu virtual cât și fizic, consideră să aplici aceleași reguli. Joacă-te cu copilul tău, predă compasiunea, fii implicat și cunoaște prietenii copilului tău și ce fac ei. De asemenea, nu uita că materialul la care copilul tău este expus este mai important decât tehnologia utilizată sau cantitatea de timp petrecută pe ea.

Pentru a obține maximum de beneficii din timpul petrecut în fața ecranului, urmează următoarele:

Permite copilului tău să se uite sau să se joace cu programe, jocuri și aplicații înainte de a le permite să le vizualizeze sau să se joace cu ele. Mai bine chiar, lasă copilul tău să se uite, să se joace sau să le utilizeze. În loc de a apăsa și aluneca sau de a privi la computer, caută activități interactive care îl pot interesa pe copilul tău. Blochează sau filtrează materialele de pe internet folosind controlul parental . Asigură-te că tânărul tău este în apropiere în timpul timp petrecut în fața ecranului astfel încât să poți să ții sub observație ce face el sau ea. Întreabă-ți copilul despre programele, jocurile și aplicațiile pe care le-a utilizat pe parcursul zilei, în mod regulat. Când te uiți la televizor cu copilul tău, discută despre ceea ce vizionați și învață-i despre reclame și publicitate. De asemenea, evită programele rapide, care sunt greu de înțeles pentru copii mici, materialele violente și aplicațiile cu multe informații care distrag atenția. Elimină publicitatea din aplicații, deoarece copiii mici nu pot distinge diferența dintre reclame și informațiile adevărate.

Stabilirea limitelor cu copiii mai mari

Pentru utilizarea mediilor digitale de către copilul tău, stabilește reguli clare și restricții acceptabile. Iată câteva sugestii:
 • Încurajează timpul de joacă ne-structurat, fără tehnologie
 • Stabilește și aplică timp petrecut în fața ecranului Limitări și restricții de circulație pe bază zilnică sau săptămânală, cum ar fi fără utilizarea dispozitivului sau a ecranului cu o oră înainte de somn.
 • Țineți ecranele afara din camera copilului dumneavoastră pe timp de noapte și luați în considerare posibilitatea de a le cere acestora să-și încarce gadgeturile în afara camerelor lor.
 • Stabiliți zone sau perioade fără tehnologie, cum ar fi în timpul meselor sau o dată pe săptămână.
Tânărul dvs. va fi expus la lucruri pe care nu le-ați autorizat și dispozitive care nu au filtre de internet la un moment dat. Discutați scenariile care pot apărea cu copilul dumneavoastră, precum și comportamentul pe care îl așteptați. Încurajați-vă tânărul să analizeze critic ceea ce văd pe dispozitivele lor. Întrebați-vă copilul dacă tot ceea ce citesc pe internet este adevărat. Știe oare copilul dumneavoastră cum să determine dacă un site web este de încredere? Ajutați-vă copilul să înțeleagă că media este creată de persoane care au opinii. Explicați cum multe forme diferite de tehnologie adună date pentru a oferi oamenilor reclame sau pentru a genera bani.

Predarea bunului comportament este esențială

Rețelele de socializare și contactele online au devenit o componentă importantă a vieții adolescenților. Experții spun că este în regulă ca adolescentul tău să interacționeze cu aceste domenii atâta timp cât învață conduita corespunzătoare. Sextingul, bullyingul cibernetic și dezvăluirea de informații personale online sunt exemple despre ce este permis și ce nu. Învață-ți copilul să nu transmită sau să partajeze pe internet nimic ce nu ar dori ca întreaga lume să vadă pentru tot restul timpului. Monitorizează comportamentul copilului tău pe internet și în rețelele de socializare, nu contează cât de deștept sau matur crezi că este. Atunci când vine vorba de media, copilul tău este sigur să facă greșeli. Vorbește cu copilul tău despre acestea și ajută-l să învețe din ele. De asemenea, condu prin exemplu. Consideră că micuțul tău te privește pentru îndrumări privind când și cum să utilizeze dispozitivele. Pe măsură ce copilul tău crește, probabil va fi nevoie să continui să îl îndrumi, să îi gestionezi și să îi monitorizezi utilizarea dispozitivelor și media. Cu toate acestea, poți asigura o experiență sigură stabilind reguli de familie și revizuindu-le pe măsură ce copilul tău se dezvoltă. Reține, mulțumită controalelor parentale Avosmart , poți seta limite de timp pentru aplicații și site-uri web .