7 provocări online care sunt pur și simplu periculoase pentru copiii tăi

7 Provocări online care sunt extrem de periculoase pentru copilul tău

Participarea la provocări online devine tot mai frecventă în aceste zile. Aceste farse pot părea absurde sau inofensive, dar nu durează mult pentru ca o glumă de 15 minute pentru faimă să se transforme într-un dezastru periculos și fatal. Acest lucru se întâmpla înainte de utilizarea pe scară largă a internetului.

Înainte, și noi doream să încercăm lucrurile pe care le fac alte persoane. Poate fi vorba de recitarea "Bloody Mary" în fața oglinzii. Acum, copiii de astăzi se simt ca și cum ar face ceea ce văd pe internet ca o provocare virală. Așadar, iată șapte astfel de provocări online care sunt cu adevărat periculoase pentru copiii tăi, indiferent de cum arată ele.

Provocarea Cha-Cha Slide

Este o provocare nouă și potențial periculoasă pe TikTok. În această provocare, șoferii conduc în timp ce ascultă melodia 'Cha-Cha Slide' a rapperului Casper, care a fost lansată acum douăzeci de ani. Versurile faimoase ale melodiei includ "glisează la stânga, glisează la dreapta." Șoferii spun aceste versuri în timp ce cântă. Provocarea este periculoasă, provoacă o conducere imprudentă și a dus chiar la situații în care mașinile aproape s-au răsturnat.

Provocarea Sparge-Craniul

Sună destul de periculoasă doar după nume. Provocarea a devenit virală pe TikTok , și sunt necesari trei voluntari pentru aceasta. Așadar, provocarea sparge-craniul începe cu doi băieți care stau fiecare pe o parte a celui de-al treilea băiat. A treia persoană nu are nicio idee despre ce urmează să se întâmple.

Deci, trei băieți stau unul lângă celălalt, iar toți trebuie să sară. Dar, doar persoana din centru sari. El crede că ceilalți doi vor sări și ei, dar nu o fac. În schimb, ei dau cu piciorul spre interior pentru a-i pune bețe-n roate băiatului care sare, lovindu-i picioarele înainte. Așadar, el cade înapoi și lovește dureros pământul, cu capul înainte. Este o provocare care este 100% dăunătoare pentru persoana care se oferă să fie la mijloc.

Provocarea Penny

S-ar putea să fi auzit despre această provocare, în care copiii înregistrează ce se întâmplă când pun un ban între o priză și un încărcător. Nu este doar extrem de periculos, dar poate răni fatal pe cei care încearcă provocarea, iar în unele cazuri poate cauza chiar și moartea. Generează scântei de electricitate care pot ucide o persoană. Nu este deloc distractiv și dacă vedeți că copilul dumneavoastră face ceva asemănător, ar trebui să le spuneți să nu se angajeze în astfel de lucruri pentru că pot avea un impact pe viață.

Provocarea Focului

Aduce în discuție o întrebare simplă, dar incomodă: de ce copiii trebuie să se pună pe ei înșiși pe foc. Ar putea fi o farsă, dar nu pare așa. În provocare, voluntarul trebuie să-și înmoaie corpul într-un lichid combustibil precum alcoolul și să-l aprindă în timp ce înregistrează întreaga scenă. Provocarea a devenit virală în 2014. Chiar și atunci, cei care au încercat-o au suferit de arsuri severe. Provocarea cu focul a reapărut în ultimii doi ani.

7 Provocări online care sunt extrem de periculoase pentru copiii tăi

Provocarea asfixierii

A început în 2009, dar a reapărut într-un mod foarte șocant în 2018. Provocarea asfixierii a dus la moartea unui elev de clasa a 5-a. Un alt caz a fost în 2019 când un adolescent a fost declarat moarte cerebrală la sosirea la spital din cauza provocării. Adolescentul a fost găsit neresponsiv în camera lui după ce a încercat provocarea asfixierii. Este o provocare prostească în care participanții trebuie să se sugrume până când-și pierd conștiența.

Provocarea înălbitor de ochi

Provocarea a devenit virală în 2019 pe TikTok. În provocarea Eye Bleach, copiii îşi înălbeau ochii pentru a le oferi acestora o culoare deschisă. Partea ciudată este faptul că ei ţin înălbitorul periculos de aproape de ochii lor goi. În contrast, iniţiatorul provocării Eye Bleach purta lentile de contact. Deci, schimbarea culorii ochilor iniţiatorului a fost o minciună evidentă. Nu numai că încercarea să provoace arsuri chimice, dar poate duce şi la o leziune oculară permanentă.

Provocarea sare și gheață

În provocarea sare și gheață, voluntarul trebuie să își toarne sare pe braț și să pună gheața pe el. Apoi, ei trebuie să tolereze arsura care se simte ca o degerătură pentru o perioadă lungă de timp. A lăsat mulți copii cu arsuri când a început în 2014. A reapărut, iar au existat rapoarte despre copii care se confruntau din nou cu arsuri de gradul doi.

Provocarea Tide Pod

Provocarea a apărut în 2018 și a dus la mulți adolescenți care și-au riscat viețile. În provocare, participanții trebuie să se filmeze încercând să mănânce un Pod de Detergent de Rufe Tide. Odată ce l-au înregistrat, pot da provocarea altcuiva. Trebuie să continue să-l muște până când detergentul curge din pod. Apoi, trebuie să îl scuipe imediat.

Utilizați instrumente de control parental pentru a vă menține copiii în siguranță

Utilizând instrumente de control parental precum Avosmart te ajută să te asiguri că copilul tău stă departe de astfel de provocări pe aplicații . Avosmart are multe caracteristici care vă vor ajuta să îi mențineți în siguranță . Acesta vă va oferi informații utile și vă va permite chiar să blocați site-urile și aplicațiile care au conținut nepotrivit pe ele. Deși utilizarea unui instrument de control parental elimină majoritatea pericolelor, nu este tot. 

Ar trebui, de asemenea, să-i educați pe copiii dumneavoastră despre impactul acestor provocări din social media. Astfel de provocări sunt doar niște cascadorii de scurtă durată care oferă faimă temporară, care nu este nici măcar autentică. Aceste cascadorii nu fac pe cineva celebru datorită talentului. Ele fac o persoană virală doar pentru că au realizat o cascadorie oribilă, și nu este modalitatea ideală pentru copii de a obține faimă.