În această eră a tehnologiei, totul pare atât de conectat. A oferit libertate copiilor, acum pot să își facă sarcinile singuri. Și de asemenea, cine poate să își amintească atât de multe povești de culcare?
Mulțumesc lui Dumnezeu! Copiii noștri au telefoane acum, așa că își pot selecta și asculta poveștile preferate. Dacă ești și tu părinte și gândești la fel, este o situație alarmantă. Pentru că tehnologia pe care o consideri prietenul copilului tău poate fi inamicul lui.
Dar este imposibil să îți ții copilul sută la sută departe de ecran . Pentru că trebuie să țină pasul cu generația actuală. Această situație duce la o întrebare; cât timp petrecut în fața ecranului este sigur pentru copii? Răspunsul este - depinde de vârstă. Restricțiile asupra timpului petrecut în fața ecranului ar trebui să se relaxeze odată cu înaintarea în vârstă, dar asigurați-vă că nu depășește limita.
Studiul aplicației pentru controlul timpului petrecut în fața ecranului
În studiu, s-a constatat că pentru copiii mai mici de 24 de luni, expunerea la ecran nu ar trebui permisă. Deoarece la această vârstă ei învață mai mult din conversația reciprocă și observând alți adulți. Expunerea la ecran la o vârstă timpurie, cum ar fi mai puțin de 3 ani, poate cauza tulburări comportamentale sociale la o vârstă ulterioară. Deoarece este timpul în care abilitatea lor lingvistică și socială înflorire.
Copiii de peste 3 ani ar trebui să aibă o expunere limitată și ghidată la ecran. Este mai bine să le permiteți să se uite la televizor decât să le oferiți un canal de youtube. Deoarece televiziunea este mai controlată. Permițând mai mult timp de ecran pentru copii poate duce la probleme severe de învățare și cognitive, așa cum s-a observat în studii. Copiii care aveau mai mult de 3 ani și foloseau ecranul mai mult de 4 ore pe zi aveau un cortex mai subțire decât alți copii. Este o parte de gândire a creierului și trebuie să fie sănătos.
Un alt studiu a fost realizat pe copii puțin mai mari, în jur de 9 ani. Copiii care au petrecut în jur de 7 ore zilnic uitându-se la ecran aveau o lipsă a materialului alb din creier; acest lucru a fost observat în scanarea cu RMN. Materialele albe sunt celule nervoase lungi acoperite cu substanța albă grasă care este folosită pentru a comunica cu alte celule ale creierului în impulsuri. Împreună cu capacitatea cognitivă și de gândire, aceasta de asemenea influențează natura unui copil . Lumina albastră emisă de ecrane modifică eliberarea hormonului somnului. Aceasta duce la stres și probleme legate de comportament.
Ce ar trebui să facă părinții atunci?
În primul rând, părinții ar trebui să-și reducă propriul timp petrecut în fața ecranului și să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Pentru copiii mai mici, sub 8 ani, părinții ar trebui să împartă timpul petrecut în fața ecranului cu copiii lor. Asigurați-vă că ei petrec timp cu lucruri bune, că nu se uită la violență pe internet.
Dacă copilul tău este mai în vârstă; mai mult de 8 ani. Și i-ai dat un tablet sau mobil personal. Ca părinte, ar trebui să-l controlezi, pentru că indiferent cât de ascultător este copilul tău. Interesul și distracția oferite de ecran îl vor captiva, și chiar fără voință, el va ajunge să petreacă mai mult timp în fața ecranului.
Avosmart este o aplicație software de control parental care permite părinților să controleze timpul petrecut de copiii lor în fața ecranului. Îți permite să setezi timpul de utilizare a aplicațiilor, messenger, youtube și rețele sociale , etc. Odată ce copilul tău depășește timpul de utilizare setat, aceasta îți trimite, precum și lui, o notificare și poate chiar să blocheze dispozitivul lor.
Nu este vorba de a spiona dispozitivul copilului tău dacă nu este un instrument prietenos pe care fiecare părinte ar trebui să-l folosească. Am văzut deja consecințele unui timp îndelungat în fața ecranului, și este bine spus că prevenirea este mai bună decât tratamentul. Aplicația de control parental Avosmart controlează timpul petrecut în fața ecranului pentru Android și toate celelalte sisteme de operare.