De ce ar trebui să îi înveți pe copiii tăi despre prădătorii online?

De ce ar trebui să îi înveți pe copiii tăi despre prădătorii online?

Pentru cei care se gândesc la anonimat, Internetul este relativ mai anonim decât lumea reală. Mulțumită acestuia, oamenii își pot ascunde identitățile reale și pot pretinde că sunt cineva altcineva. O mulțime de lucruri bune pot proveni din asta, de exemplu, mersul sub acoperire pentru a prinde criminali. Dar, vin de asemenea și multe lucruri rele. Mai ales pentru copii și adolescenți, pentru care aceste lucruri reprezintă o amenințare reală. Prădătorii online pot atrage copiii în discuții sexuale . Ei pot chiar să manipuleze copiii să îi întâlnească față în față. Este esențial să îți înveți copiii despre prădătorii online, ținând cont de aceste lucruri. Ei ar trebui să fie în gardă când sunt pe Internet.

De ce ar trebui să îți înveți copiii despre prădătorii online?

Adolescenții sunt cei care sunt mai expuși la prădători online și pericole similare . Asta se întâmplă deoarece se află la o vârstă curioasă și de asemenea își doresc acceptarea din partea colegilor. Deci, există posibilitatea să ajungă să vorbească cu un prădător online de bunăvoie. În cele mai grave scenarii, adolescenții cred că s-au îndrăgostit de cineva cu care vorbesc pe Internet, când copiii nici măcar nu știu cine este în spatele mesajelor. Astfel de lucruri îi pot face să fie mai predispuși să se arate la întâlniri față în față cu prădătorii.

Avosmart este un instrument de control parental cu multe informații despre securitatea pe Internet atât pentru părinți cât și pentru copii. Cu ajutorul acestuia, puteți să vă urmăriți copiii ce fac pe Internet. Chiar poți bloca site-uri web și aplicații dacă acestea sunt potențial periculoase. Mai mult, puteți pune limite de timp pe aplicații și chiar să verificați istoricul lor pe Internet și să citiți conversațiile lor. A achiziționa Avosmart pentru a asigura siguranța copiilor dvs. pe Internet este un lucru înțelept de făcut.

Învățarea copiilor dvs. despre prădătorii online

Deși nu este neapărat probabil ca un prădător online să contacteze copilul dumneavoastră, există un pericol. Așadar, iată câteva linii directoare și reguli pe care le puteți spune copiilor dvs. să le urmeze pentru a se asigura că se feresc și rămân în siguranță departe de prădătorii online.

  • Evitați utilizarea imaginilor sau numelor indicatoare deoarece acestea pot atrage atenție nedorită.
  • Fiți precauți dacă cineva încearcă să vă complimenteze. Deși nu toată lumea greșește și unele persoane sunt cu adevărat amabile pe Internet, prădătorii încearcă să flatereze oamenii. Fac asta pentru a începe o relație cu adolescentul. Deci, asta nu înseamnă că trebuie să fiți suspicios și să îndoiiți pe toată lumea, dar cu siguranță trebuie să fiți atenți.
  • Evitați să vorbiți cu cei care doresc să devină prea personali. Dacă oamenii vor să vorbească despre lucruri sexuale sau intime, ar fi cel mai bine să încheiați conversația chiar acolo. Odată ce intrați în aceste discuții, un lucru poate duce la altul și cu siguranță nu va fi bine.
  • Ar trebui să reții întotdeauna că oamenii nu sunt ceea ce pretind că sunt. Prădătorii online se pot preface a fi copii sau adolescenți pe internet pentru a vorbi cu alți copii. De asemenea, ei pot folosi un profil fals care poate fi atât de convingător încât nici tu nu vei putea înțelege cine se află în spatele perdelei.
  • Niciodată să nu te întâlnești cu cineva pe care l-ai cunoscut pe internet. Prădătorii online pot încerca, de asemenea, să organizeze o întâlnire reală cu un copil sau un adolescent. Poate fi periculos chiar dacă persoana pare a fi amabilă.
  • Dacă copiii întâmpină o problemă, ar trebui să vorbească despre aceasta cu părinții lor sau, dacă nu, cel puțin cu un adult de încredere. Dacă cineva îi face să se simtă inconfortabil pe internet, ar trebui să fie suficient de deschiși pentru a te consulta. Ca părinte, ar trebui să salvezi conversațiile sau orice altceva ce autoritățile ar putea solicita ca dovezi.

Cu cine trebuie să iei legătura dacă copilul tău se confruntă cu o problemă?

Dacă credeți că copilul dumneavoastră este deranjat de un prădător online, ar trebui să căutați ajutor imediat de la aceste autorități.

Departamentul de poliție local: Dacă copilul dumneavoastră este în pericol imediat, cel mai bine ar fi să formați 100. Altfel, puteți suna la numărul non-urgente al departamentului pentru a raporta o problemă.

Departament de infracțiuni cibernetice: Ar trebui să îi sunați pentru a raporta infracțiunile împotriva copiilor de pe Internet. Aceste infracțiuni includ instigarea online a copiilor pentru acte sexuale, trimiterea de imagini obscene către aceștia și pornografia infantilă.